Kerényi Imrére emlékeznek Balatonalmádiban és Veszprémben

balaton.vehir.hu Forrás: origo.hu 2019. 09. 24. 13:39

Különböző programokkal emlékeznek a tavaly meghalt Kerényi Imrére Balatonalmádiban és Veszprémi Petőfi Színházban - írja az origo.hu

 Az Isten szekerén címet kapta a Kossuth- és, Jászai Mari-díjas rendezőre, érdemes és kiváló művészre emlékező tárlat Balatonalmádiban, a Magtár Rendezvényközpontban, amit szeptember 26-án, csütörtökön, 16 óra 30 perckor nyitnak meg. A Balatonalmádi Város Önkormányzata és a Veszprémi Petőfi Színház rendezésében látható kiállítás felidézi Kerényi Imre pályájának mérföldköveit és betekintést nyújt az életmű sorsfordító állomásaiba is.A megjelenteket Keszey János, Balatonalmádi polgármestere köszönti, a kiállítást, Kontrát Károly országgyűlési képviselő és a Kossuth-díjas Piros Ildikó nyitja meg.

A Magtár épülete Vörösberényben (Fotó: balaton.vehir.hu)

17 óra 30-tól tanítványok és pályatársak részvételével, egy emlékest keretében felidézik a legendás rendező alakját, amelyen Götz Béla, Hirtling István, Pikali Gerda és Piros Ildikó színművészek, valamint Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász megfogalmazzák személyes gondolataikat Kerényi Imréről.

Kerényi ImreFORRÁS: KERÉNYI CSALÁD

A Veszprémi Petőfi Színház kiemelkedően fontosnak tartja Kerényi Imre szellemi örökségének ápolását és továbbadását a fiatalok számára. Oberfrank Pál igazgató azt mondta a színház évadnyitó társulati ülésén: „egy éve távozott el közülünk Kerényi Imre, aki örökségként megbízott minket az általa megálmodott program folytatásával. Ennek értelmében együttműködési megállapodást kötöttünk Balatonalmádi önkormányzatával, aminek részeként tizenkét előadást mutattunk be,illetve két alkalommal nyolcnapos CARPE DIEM! elnevezésű, a testre, lélekre, szellemre ható ifjúsági tábort állítottunk össze, szerveztünk meg és vezényeltünk le Vörösberényben. Még két esemény része a programnak, egy szabadtéri tanévnyitó táncház helyi iskolák számára, illetve a Kerényi Imre tiszteletére megvalósuló emléknap szeptember 26-án.”

Forrás: origo.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!