Egyet újra léptünk előre!

balaton.vehir.hu Forrás: balatonalmadi.hu Fotó: balatonalmadi.hu 2019. 09. 05. 17:32

2019-ben – a képviselő testület döntése alapján – megújul Balatonalmádi kommunikációja. Először a városi FB oldalt tettük informatívvá, hatékonnyá. Majd elkészült a város új honlapja, amely már megfelel a XXI. század elvárásainak. Az oldal elindításának napján villáminterjút készítettünk a város polgármesterével, Keszey Jánossal - Olvasható a balatonalmadi.hu oldalon.

 

Keszey János: Örülök, hogy elkészült az új honlap. Itt volt az ideje.

Miért döntött úgy a város, hogy új honlapra van szüksége?

Keszey János: Azt szokták mondani a szakemberek, hogy egy fejlődő városnak 5-6 évente új honlapot kell készítenie. Talán ezt túlzásnak érzem. De valóban döbbenetesen megváltozott a világ, a kommunikáció az utóbbi 10 évben. Minden felgyorsult, tért nyertek a közösségi felületek. Ezért nyúltunk először a város facebook oldalához. Remélem mindenki elégedett a működésével.

Közben elkezdődött a honlap fejlesztése is. Ettől a felülettől nagyon sokat várok. Egyrészt fontos az idelátogatók szempontjából. A mai világban ugyanis nagyon számítanak az első benyomások. Azt akartuk, hogy a honlapunkról azonnal kiderüljön, milyen csodálatos városban élünk. Milyen gyönyörű a természet, milyen szépek a strandok, a szállások, milyen jók az éttermek. Érdemes nálunk pihenni!

Persze a városlakók szempontjából is fontos egy jó honlap. Legyen informatív és jól használható. És a munka még nem ért véget. A város youtube csatornáját, instagram oldalát is rendbe kell tenni. A városlakók tudjanak arról, hogy mit csinálunk és miért.

Beszéljünk arról, hogy mit csinálunk és miért… Hogy áll az új óvoda?

Keszey János: Hamarosan elkészül, és komfortosabbá teszi a családok életét. Egyébként pont tegnap kaptam szemrehányást azért, mert nem szóltam, hogy megkaptuk az engedélyt a projekt meghosszabbítására. Ezen azért elmosolyodtam. Tényleg azt hiszi valaki, hogy elértünk egy nagy sikert, és ezt kampányidőszakban titokban tartjuk. Nem hirdetjük, ahol csak tudjuk?

Egyébként a pályázat mindig egy nagy kirakós játék. Akkor az óvodáét röviden elmesélem. Megszületik a döntés, hogy elindulunk a pályázaton, és óvodát építünk. Beadjuk a papírokat. Az eredményhirdetés egy évet késik. Aztán kiderül, hogy nyertünk, de a határidőkön változtatni nem lehet. Egy évvel kevesebb időnk van a megvalósításra. Úgy kötünk szerződéseket, hogy ezt figyelembe vesszük. Aztán elkezdődik az építkezés. Aki már építkezett, az tudja, hogy előbb-utóbb jön majd valami, amire nem számított. Nálunk ez már az elején beütött. Problémás a talaj, másképpen kell alapozni. A régi óvodaépület bontásának dátuma is benne van a pályázatban. Csak hogy örüljünk. Ilyenkor kétfelé indul el egy felelősségteljes önkormányzat. Kérvényezi a projekt meghosszabbítását. Közben próbálja megszervezni az óvodások átmeneti otthonát, hogy legyen hova nyúlni elutasítás esetén. Ebben az esetben két irányból is engedélyt kell kapnunk a hosszabbításra. Beadjuk a kérvényt. Jönnek a hiánypótlások. Aki már intézett ügyeket ismeri milyen ez. Kiderül, hogy egyszerűbb újra beadni a kérvényt, gyorsabb lesz az elbírálás, ha nem hiánypótlásokat adunk be. Visszavonjuk – miközben egyik oldalról már megjön az engedély – újra beadjuk. A tegnapi napon az egyik oldalról megkaptuk az engedélyt. Most beadtuk a másik oldalra. Egy hét múlva döntés lesz. Remélem kedvező. Utána majd mondhatjuk, hogy elértük a célunkat. Addig felelőtlenség lenne.

Eszerint valószínűleg meglesz a hosszabbítás…

Keszey János: Remélem, de még nincs határozat a kezemben. Nyilván senkinek nem célja, hogy az óvodásainkat értelmetlenül dobáljuk egyik épületből a másikba. Ilyen egy pályázat. Minden megtörténhet. Egyébként azt is mostanában olvastam, hogy mi egyáltalán nem nyerünk pályázatokat, más városok meg egyiket a másik után. Ez sem igaz, pedig aki megfogalmazta a vádat, nem ír valótlanságot. Ezt már tényleg röviden magyarázom meg. Minden városnak van pályázati stratégiája. Mivel nekünk nagy feladataink vannak, ezért a TOP-os pályázatokra koncentrálunk. Tehát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programra figyelünk elsősorban. Így lesznek utak, orvosi rendelők, óvoda. Az EFOP-os pályázatokra valóban kevésbé figyelünk. Ez az Emberi Erőforrási Fejlesztési Operatív Program, amely társadalmi felzárkózással, összetartással foglalkozik. Ezt is fontosnak gondoljuk, de minden pályázat önrésszel bír, például az óvoda építéséhez több mint 360 millió forintot tettünk hozzá a város forrásaiból. Tehát súlyozunk és döntünk. Nagyon sok pénzt nyertünk pályázatokon, több mint 2 milliárd forintot. És további pénzeket is kaptunk a kormány támogatásával. Ezek összege is megközelíti az 1 milliárdot.

Szintén tegnap került ki egy cikk egy honlapra, amelyben furcsaságok hangzottak el és súlyos vádak is…

Keszey János: Erre nincs mit mondani. Ma Magyarországon tényleg meg lehet tenni, hogy kitesznek egy írást, nem írják alá, és a legkomolyabb bizonyíték az állításokra annyi, hogy „jól értesült forrásból hallottuk”? Ez szánalmas. A cikk állításairól beszélni sem érdemes. Dr. Kutics Károllyal nem vagyunk politikai ellenfelek, ha valaki megnézi a testületi ülések jegyzőkönyveit, erről meg is bizonyosodhat. Fidesz belviszályról sem beszélhetünk, hiszen Károly nem tagja a Fidesznek. Nyilván nem vesztünk össze, hiszen nincsen min. Neki személyes ambíciói vannak, ezért elindul a választásokon. Szíve joga. Azt, hogy gusztustalan és embertelen támadást kapott a cikkben, szívemből sajnálom és megértem, hogy perel. Azokat, akik megrendelték ezt a cikket, megvetem. Tudom, hogy én is perelhetnék a marhaságok miatt, de nem teszem. Választások jönnek, a választóimra koncentrálok. Ráadásul még jól is esik. Szép az idő, a csapatom tagjaival kimegyünk a piacra, vagy a postához, beszélgetünk az emberekkel. Kimondottan élvezem ezt a tevékenységet, munkának nem is nevezném.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!