Kerékpáros ima- és pihenőhelyet avattak Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu 2019. 08. 15. 19:48

Balatonalmádi, 2019. augusztus 15., csütörtökön - A Balatonalmádi Felsőörsi út, Vécsey Károly u. kereszteződésben, a kerékpárút mellett megépült ima- és pihenőhely avatására és megáldására került sor.

 

Keszey János

Az ima és pihenőhelyet Keszey János Balatonalmádi polgármestere avatta fel. Beszédében kiemelte, hogy a Mozdulj! Közhasznú Egyesület tagjai immár kilencedik alkalommal tekerik körbe a Balatont, a kezdeményezés mintegy 70 résztvevője Balatonalmádiból indulva 200-220 kilométeres távot teljesít öt nap alatt 24 tandembiciklivel, úgy, hogy a páros egyik tagja látássérült és hagyományosan Balatonalmádiból indulnak vagy érkeznek. Szalay Réka látássérülttől egy saját készítésű lóherét kapott ajándékba. A polgármester méltatta az összefogás erejét, amely az ima-és pihenőhely létrehozásában megmutatkozott. Külön kiemelte, hogy Töltési Erzsébet egymaga egymillió forintot ajánlott fel, ahhoz, hogy ez az álom valóra váljon.

Szabó János

Majd Szabó János plébános megáldotta a létesítményt, a nemzeti színű szalagot közösen vágta át a polgármesterrel.

Töltési Erzsébet, Keszey János és Szabó János

A rendezvényen közreműködött Balatonalmádi Város Vegyeskara, Kovácsné Nagy Márta vezényletével. Előadásukban az Almádi Himnusz és a Simuljon mindig műveket hallhattuk.

Töltési Erzsébet

A hálaadásból épült imahelyet Simon András költő, grafikus egyvonalas szentjei díszítik. A szervezők hálás köszönetet mondtak minden önzetlen adakozónak. Töltési Erzsébet főszervező szinte szó szerint felsorolta mindazokat, akik segítettek a létesítmény megalkotásában, tervezésében a kivitelezésig. Arról is szólt, hogy a hely funkcionalitása mellett komoly szakrális háttérrel is rendelkezik. Majd elmondta, hogy terveik között szerepel kényelmes padok és asztalok kihelyezése és más meglepetéseket is fognak majd készíteni a jövőben.

Életképek:

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!