Balatonalmádi: Elismerés Büki Zsolt rendőrszázadosnak

balaton.vehir.hu 2019. 07. 26. 10:47

Balatonalmádi, 2019. július 26., péntek - Balatonalmádi Város Önkormányzatának nevében Bálint Sándor alpolgármester elismerő oklevelet adott át Büki Zsolt rendőrszázadosnak péntek délelőtt a városházán.

-Aki megment egy életet,megmenti a világot - fogalmazott az alpolgármester majd Bálint Sándor a város nevében köszönetet mondott Büki Zsolt rendőrszázadosnak majd átnyújtotta az elismerő oklevelet és a város 30. évfordulójára készített emlékplakettet. Arról is szólt Bálint Sándor, hogy a vízből történő újjáélesztéskor minden másodperc számít, ezzel a bátor cselekedettel, amit közösen hajtottak végre a vízimentővel megmentettek egy életet - fogalmazott.

Büki Zsolt és Bálint Sándor

Büki Zsolt elmondta, hogy 2016-ban vizsgázott vízimentősként még Győrben. A Balatonalmádi Rendőrkapitányságon immár öt éve teljesít szolgálatot.  A Balaton mindig is a szerelme volt minden szépségével, de ne feledkezzünk meg arról, hogy mindig a víz az úr, ezért is óvatosnak kell lenni a tóban történő fürdőzéskor is - fogalmazott.

A rendezvényen részt vett Szakál Dániel önkormányzati képviselő és dr. Linczmayer László a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vezetője.

Szakál Dániel, Linczmayer László, Büki Zsolt és Bálint Sándor

Előzmény:

Büki Zsolt rendőr százados, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság közrendvédelmi alosztályvezetője szabadidejében vízimentő polgárőrként teljesített szolgálatot 2019. július 22-én délután egy helyi strandon, amikor egy nő segítséget kért tőle. Elmondta, hogy a vendégek észrevettek a strandi lépcsőlejáró előtt egy vízben lebegő  emberi testet. A szabadidős rendőr a vízimentővel azonnal a helyszínre sietett, ekkorra a fürdőzők már kihúzták a partra a bajba jutott eszméletlen nőt, és egy vendég megkezdte a segítségnyújtást. Amíg a vízimentő szabad légutakat biztosított a segítségre szorulónál, addig Büki Zsolt rendőr százados átvette a mellkasi kompresszió alkalmazását, és a nő pár perc múlva életjeleket adott. Ezt követően stabil oldalfekvésbe helyezték, majd a kiérkező mentőszolgálat munkatársai stabilizálták a nő állapotát, és őt kórházba szállították.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!