Óriási közönségsiker - Érdi Tamás és Balog József közös koncertje a Balatonnál

balaton.vehir.hu 2019. 07. 21. 22:07

Balatonalmádi, 2019. július 21., vasárnap - A Klassz a pARTon! programsorozat keretében este nyolc órától adott közös koncertet Érdi Tamás és Balog József zongoraművészek Balatonalmádiban a Szent Erzsébet Ligetben. A két kiváló művész ingyenes hangversenye különleges találkozása a sok szempontból különböző, alapvető értékeiben mégis mélyen rokon személyiségeknek. A legszebb háttérrel, a csodálatos Balatonnal.

 

A szervezők elmondták, hogy előzetesen 250 széket helyeztek ki, ami már a koncert előtt negyedórával bőven „megtelt”, legalább ugyanannyian érkeztek a partra és gyönyörködtek a zenében. A koncert előtt É. Szabó Márta köszöntötte a közönséget a Klassz a pARTon rendezvénysorozat nevében, aki elmondta, hogy immár ötödik alkalommal vannak jelen Balatonalmádi kulturális életében és egyszerre kettő Liszt-díjas zongoraművészt is köszönthetünk.

É. Szabó Márta

-Nagyon sok évet kellett várni ahhoz, hogy együtt négykezest játszhassunk, de megérte várni – fogalmazott Balog József zongoraművész.

A papageno.hu így írt: „A legfontosabbnak azt tartom, hogy az ember megtanuljon azoknak a szerzőknek, azoknak a stílusoknak a nyelvén, amelyeket játszik” – vallja Balog József Liszt-díjas zongoraművész, akit átható zeneisége, végtelen alázata, briliáns technikája és maximalizmusa tesz generációjának egyik legkiválóbb előadóművészévé.

Műsorukon Beethoven négy kézre írt D-dúr zongoraszonátája mellett Schubert f-moll fantáziája és a méltán népszerű Katonainduló csendült fel az est során. – írta a papageno.hu a két kiváló előadóművészről.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!