Böjte Csaba és a gyermekkórus újra a Balaton partján

balaton.vehir.hu Forrás: Töltési Erzsébet 2019. 05. 26. 06:24

Az VII. Balatoni Csillagösvény missziós körút keretében Böjte Csaba ferences szerzetes, és a Magyar Örökség-díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar látogat idén nyáron is a Balaton partjára.

 A rendkívül sűrű programjaik, sok meghívás miatt hosszú egyeztetést igényelt, hogy idén is találkozhassunk velük. Egyenesen a loreto-i egyházzenei fesztiválról érkezik július 9-én késő este a gyermekkar Fűzfőre. Ahogy Vera nővér elmondta, mindig nagy örömmel készülnek a gyerekek a Balatonhoz! Most is lesznek, akik még sosem jártak ott, akik újak a kórusban, s az egész éves szorgalmas kórustagságuk jutalmául jöhetnek.

A tervezett program a következő:

Balatonfűzfő július 10. szerda 18 óra, szabadtéri szentmise Laposa Norbert plébánossal koncelebrálva a Jézus Szíve plébániatemplomnál, rossz időben a gyártelepi templomban.

Balatonfüred július 11. csütörtökön 18 óra szabadtéri szentmise a Koloska-völgyben, a Gyermek Jézus-kegyhelyen, mely Európában az első és egyetlen ilyen kegyhely. Rossz időben a Vörös templomban.

Balatonalmádiban  kettéválik a program. Július 9-én, KEDDEN 18 óra szabadtéri szentmise Szabó János plébánossal koncelebrálva a Szent Jobb kápolnánál, Szent István, Boldog Gizella, és Szent Imre herceg ereklyéinél, rossz idő esetén ugyanott, a Szent Imre templomban.

Három nappal később, július 12. péntek 18 órakor a a Magyar Örökség-díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar az Almádi Napok megnyitóján ad koncertet az Európa szoborpark körszínpadán. Itt már nem találkozhatunk Csaba testvérrel, fontos programja aznap már máshová szólítja.

A kórus az előző években szovátai kulturális központja, a Marianum - Tündérkert Ház felépítésére, berendezésére gyűjtött. Az épület gyakorlótermek, ünnepi előadóterem, vendégek fogadására alkalmas szálláshely mellett a kórusvezető nővérek szerzetesi lakását is magában foglalja. Az idei adományokat a fenntartási költségekre gyűjtik.  

Örömmel fogadunk felajánlásokat a gyerekek reggelijéhez, ebédjéhez, vacsorájához a következő számokon: Lajkó Frigyes NIKE Étterem 88/586-155, 20/952-1210, Töltési Zsóka 30/9719-446, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat almádi vagy fűzfői csoportjánál.

Csaba testvér májusi vatikáni látogatásán Ferenc pápának ugyanolyan Gyermek Jézus szobrot vitt ajándékul, mint ami a Koloska völgyben van. Azt kérte a pápától, nyilvánítsa június 1-ét a Gyermek Jézus ünnepnapjának.

Ahogy Csaba testvér mondja: „Szeretném a magyarság figyelmét az élet felé fordítani. A gyermeki élet pedig maga a csoda. Minden gyermek üzenet az emberiség számára: Isten szeret bennünket. Gyermeket nevelni – Istennel való találkozás. Jézus azt mondta: aki egyetlent is befogad a legkisebbek közül, engem fogad be.”

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!