Szombat esti fieszta Balatonalmádiban - Nyarat idéző tömeg volt

balaton.vehir.hu 2019. 05. 04. 22:03

Balatonalmádi, 2019. május 04., szombat - Elképesztő hangulatot varázsolt szombat este a Boban Markovics Orkestar a Wesselényi strand előtt felállított színpadon.

 

A város 30. születésnapjának záró programjaként lépett színpadra szombaton este a mára már világhírűvé vált együttes. A hatalmas érdeklődést mi sem jellemezte jobban, hogy szabad parkolót alig lehetett találni és a színpad előtti terület is csordultig megtelt. Az ismert dallamokat a közönség együtt énekelte a zenekarral, nagyon sokan táncoltak, a tömeg kétszer tapsolta vissza a zenakart a színpadra, majd hatalmas tapssal köszönte meg a közel két órás koncertet, azzal, hogy időközben az eső is megeredt senki sem foglalkozott, hiszen mindenki egy életre szóló,  zenei élménnyel távozhatott.

 

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A Wikipédia így ír Boban Markovicsról: Boban Marković (Бобан Марковић), (Vladičin Han1964május 6.) szerbiai trombitaművész, egy rezesbanda vezetője Vladičin Hanvárosából.

Boban Marković a cigányok legendás ünnepén, Djurdjevdán napján, május 6-án született. Nagyapja, Pavle is muzsikált. Apja szintén különféle zenekarokban játszott. Boban Marković már hétéves korában megismerkedett a trombitával.

Európai körökben elismert, ő és zenekara számos zenei díj birtokosa. Apja, nagyapja elismert trombitaművészek voltak. Zenéje a török katonazenekarok muzsikájából eredeztethető. Boban a kilencvenes évek első felében tűnt fel, amikor zenekarával sorra elnyerte a híres gucai trombitás fesztivál első díját, majd miután meghallotta – a Kusturica-filmek zenéje kapcsán világszerte ismert – Goran Bregovic, felkérést kapott az Underground című film zenéjében való közreműködésre. Az Underground után Boban az Arizonai álmodozók című Kusturica-film zenéjében is közreműködött, s az ezredfordulóra már Európa legnépszerűbb balkáni rezesbandájának az élén állt. Készített lemezt Lajkó Félixszel (Srce Cigansko), majd 2002-ben Frank London munkatársa lett. A Boban Marković Orkestar legújabb lemezével (The Promise) zeneszerzőként is jelentős sikert könyvelhetett el. Tevékenységei között szerepel a Balkán cigányzenéjének más zenei műfajokkal és kultúrákkal való kapcsolódási pontjainak kutatása.

2006 óta Marko Marković vezeti a zenekart, apjával egyetértésben. Marko Marković szerzőként és szólistaként is részt vett a zenekar utolsó két albumán.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!