Balatonalmádiban máglyára küldték a telet egy kis balatoni csobbanással

balaton.vehir.hu 2019. 02. 24. 17:12

Balatonalmádi, 2019. február 24., vasárnap – Látványos felvonulás, néptánc, kiszebábú égetés, idén húszan csobbantak a Balatonban Schirilla Györggyel, több mint ötszáz érdeklődő nézte a lubickolókat.

A hagyományőrzőket Kovács Krisztián (Kiki) vezette a Szent Erzsébet Ligetbe, a néptáncosok a Ringató Balaton Tánccsoport, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes és a balatonfüredi Koloska Táncegyüttes tagjai kápráztatták el a nézőket. Czuczor Sándor osztotta meg vidám téltemető gondolatait a hallgatóság legnagyobb örömére. A talpalávalót a Zagyva Banda húzta. Az álesküvő és a kiszebáb elégetését követően a vidám táncos menet a Budatava strandra indult, ahol a bátrabbak és edzettek együtt csobbantak a pár fokos Balcsiban Schirilla Györggyel.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

Bemutatkozott a Megfőzzük Almádit Egyesület, de jól is tették, hiszen a Jóbarátok Halsütöde „Macijának” vezetésével elkészült az orjaleves, a csülkös babgulyás, a toros káposzta, a hagymás vér, megtöltődtek kolbász- és hurkafélék. Tornyos Balázs séf, a Megfőzzük Almádit Egyesület elnöke ideszállította szmókerét, amellyel elkészítette a Tornyos BBQ legkiválóbb barbeque oldalasait, tépett húsos szendvicseit.
Kocsis Bálint séf és alelnök a köretekért felelt. A Kerekes pince Andrása és Pap Béla séf részt vettek a húsok előkészítésében, de a Kerekes magával hozta egyik zászlóshajóját is, a székely túrófánkot. A Bab kávézó kávékülönlegességekkel érkezett, a Desszeretlek izgalmas pohárkrémeket kínált az érkezőknek. Csalló Gergő is ott volt a legjobb pálinkáival. A zenei aláfestésről Horváth László gondoskodott majd, aki hol Máté Péter, hol Chris Rea bőrébe bújt, a hörgős metálon kívül mindenféle zenei produkciót láthattunk.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!