Vasárnap Schirilla Györggyel csobbanhatsz a Balcsiban

balaton.vehir.hu 2019. 02. 23. 09:41

2019. február 24-én téltemető-tavaszköszöntő mulatság Balatonalmádiban.

 Részletes program

 

7-kor már a Budatava strandon elindulnak a téltemető programjai:

Bemutatkozik a Megfőzzük Almádit Egyesület

A Jóbarátok Halsütöde „Macijának” vezetésével elkészül az orjaleves, a csülkös babgulyás, a toros káposzta, a hagymás vér, megtöltődnek kolbász- és hurkafélék. A készülő resztelt máj illatára is számíthatnak a tavaszra várakozók.

Tornyos Balázs séf, a Megfőzzük Almádit Egyesület elnöke ideszállítja szmókerét, amellyel elkészíti a Tornyos BBQ legkiválóbb barbeque oldalasait, tépett húsos szendvicseit. 
Kocsis Bálint séf és alelnök a köretekért felel. A Kerekes pince Andrása és Pap Béla séf részt vesz a húsok előkészítésében, de a Kerekes magával hozza egyik zászlóshajóját is, a székely túrófánkot.

A Bab kávézó kávékülönlegességekkel jön, a Desszeretlek izgalmas pohárkrémeket kínál az érkezőknek. Csalló Gergő is ott lesz a legjobb pálinkáival.

A zenei aláfestésről Horváth László gondoskodik majd, aki hol Máté Péter, hol Chris Rea bőrébe bújik, a hörgős metálon kívül mindenféle zene várható tőle.
------------------------------------
13 órakor a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár is megtelik élettel. 
Az ideérkező gyerekek és felnőttek kiszebábot készíthetnek Zsapka Adél segítségével. Természetesen nem áruljuk el, hogy a legjobb bábukészítők nagyon finom sütit kapnak jutalmul, mert az meglepetés!Aki jelmezben érkezik a helyszínre az majd jelmezben vonulhat az Erzsébet Ligetbe. És lehet, hogy a sütiből is kap. Az álesküvő és a téltemetés fél 3 tájban kezdődik el a móló közelében. (Azt sem áruljuk el, hogy a kiszebábu szomorú véget ér!)

A hagyományőrzőket Kovács Krisztián (Kiki) vezeti majd, a néptáncosok között pedig megtalálhatjuk majd a Ringató Balaton Tánccsoport, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes és a balatonfüredi Koloska Táncegyüttes tagjait. A talpalávalót a Zagyva Banda húzza majd. 

A móló programjai befejeztével a táncos menet a Budatava strandra indul.

 

 

Téltemetés Almádiban ( Fotók: balaton.vehir.hu/2018 kedvcsináló galéria ITT)

 

A Budatava strandon 15:30-kor mindenkit vár a Nemzet Rozmárja, Schirilla György, aki a vállalkozó szellemű Almádiakkal megmártózik a hűvöskés Balatonban. 

Már most szólunk, hogy nem lehet csak úgy, Hűbelebalázs módjára fejest ugrani a vízbe. Előtte orvosi vizsgálaton kell átesni a helyszínen! Emiatt kérünk regisztrációt a bátor jelentkezőktől.

Jelentkezni lehet a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár telefonszámán:  06 88 542-515
E-mail: pannonianepmuvelo@upcmail.hu

A programoknak csak a sötét és hideg vethet véget!
Mindenkit várunk!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!