Lelkünkben néha lehetnénk macskák, hogy türelmesen szemléljük a körülöttünk lévő világot

balaton.vehir.hu 2018. 11. 24. 18:25

Balatonalmádi, 2018. november 24., szombat – Szombaton mutatták be Balatonalmádi 2019-es naptárát, minden a macskák körül forog. A naptár rajzait Fábián László grafikusművész készítette.

Dudás Zsolt

Az érdeklődőket Dudás Zsolt az Almádiért Közalapítvány elnöke köszöntötte, majd a Balatonalmádi Városi Értéktár Bizottság elnöke dr. Gráfik Imre üdvözölte, aki elmondta, hogy a naptár különböző hónapjainál felbukkanó létesítmények is szerepelnek a városi értéktárban, ezért így kapcsolódik a naptár a helyi értékekhez.

Gráfik Imre

Fábián László elmondta, hogy különös vonzalom nem fűzi a macskákhoz, de az utóbbi 6-8 évben mindig lakik náluk pár macska, és néha megjelennek idegenek is, akik hosszabb-rövidebb időre elidőznek a ház körül, név szerint ismerem őket – fogalmazott.

Fábián László

Kiemelte, hogy a mai, rohanó világban érdeme lenne lassítani úgy, mint a macskák, csendesen, türelmesen szemlélik a körülöttük lévő világot, gyönyörködni benne. Ezért is ábrázolja hátulról a macskákat, mert bármelyikünk is lehetne – fogalmazott. Majd virtuális sétát tartott a hónapok, az ábrázolt helyszínek, a macskák és az elnevezések között.

Az izgalmas 2019-es naptár balatonalmádi város támogatásával jelent meg. A naptár grafikáiból kamarakiállítás nyílt a könyvtárban.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!