Ügyészségen az állatkínzó ügye

balaton.vehir.hu Forrás: rendőrség 2018. 10. 29. 09:07

Júniusig megy vissza az időben egy állatkínzással gyanúsított férfi ügye, aki kiskutyákat akart magukra hagyni a hőségben, ám a rendőrök leleplezték. Az eset most került az ügyészség elé.

 Június 3-a délutánján Balatonalmádi külterületén ellenőriztek a járőrök egy személygépkocsit és annak vezetőjét. A murvabánya közelében tartózkodó sofőr azonban csakhamar gyanús lett.

A férfi azt mondta, hogy a római kori romokat szerette volna megnézni, de nem tudta pontosan, hogy merre is keresse. Az autó átvizsgálásakor az intézkedő járőrök a csomagtartóban hat elgyötört kölyökkutyát találtak. A fellelt állatokat vízzel hűtötték, közben folyamatosan az állatorvossal egyeztettek. A tünetek alapján az állatok hőgutát kaptak, amelyből a gyors segítségnek és későbbi szakellátásnak köszönhetően felépültek.

A balatonalmádi rendőrök állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomást tett. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

(képünk illusztráció)

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!