Öntörvényű művész vagyok

Vollein Ferenc képei Almádiban

balaton.vehir.hu Fotó: Zatkalik András 2018. 10. 29. 19:40

A Badacsonytomajon élő 19 éves festőművész hétfő délután az almádi Pannónia kulturális központban mutatta be legújabb festményeit.

 A fiatalember immáron másodjára mutatkozott be az almádiaknak. Négy éve még gyermekként lepte meg a művészetkedvelőket, mára komoly férfiúvá érett – mondta a tárlat megnyitóján Keszey János, Almádi polgármestere, aki hangsúlyozta: az alkotó személyét és műveit együtt kell megismerni.


Vollein Ferenc kijelentette: „Öntörvényű művész vagyok, nem érdekelnek az ósdi színelméletek!” Elmondta: szeretettel hozta Balatonalmádiba bibliai és balatoni tárgyú alkotásait, illetve két albumát: A Tündérországot és a Színek bűvöletében címűt.

Sajátos hangulatok kialakulásához vezetnek a színek – kezdte méltató beszédét a Veszprém megyei Napló főszerkesztő-helyettese, Balla Emőke, aki a kezdetektől figyeli Vollein Ferenc művészi fejlődését. A folytatásban a kiállító képein előtűnő alakokat, tájakat, eseményeket vázolta fel. Elmondta: az avantgárd naiv irányzatához sorolható Vollein képeiből az Isten utáni vágyakozás, istenkeresés sugárzik.

Emellett egy emelkedett, különleges mesevilág is megjelenik a vásznakon.
Vollein Ferenc mintegy harminc hazai és nemzetközi kiállításon mutatkozott be, több magyar és külföldi pályázaton is sikerrel vett részt, művei szerte a világban láthatóak. A legbüszkébb valószínűleg a „Szent Márton megkereszteli édesanyját” című, melyet 2016-ban adhatott át a Vatikánban I. Ferenc pápának. Hatalmas méretű festménye Szűz Máriáról rövidesen az enyingi templom dísze lehet.

A megnyitót Igaz Bence tette zongorajátékával meghittebbé.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!