30 éves a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu 2018. 10. 16. 18:15

Balatonalmádi, 2018. október 16., kedd – Caitlin Jones, az Egyesült Királyság magyarországi helyettes nagykövete. A jeles alkalomról az intézmény jubileumi programsorozattal emlékezik.

 A délelőtt során a gimnázium egykori és jelenlegi művésztanárainak alkotásaiból nyílt jubileumi kamarakiállítás.

 

Dudásné Pirik Mariann, intézményvezető felidézte az elmúlt harminc év eredményeit.

 

Czuczor Sándor, címzetes igazgató, az intézmény egyik alapítója magyar és angol nyelven visszaemlékezésében felidézte az oktatási intézmény sikereit, a diákokkal számos országba jutottak el, tanulmányi versenyekre, cserediák programokra.

 

Caitlin Jones, az Egyesült Királyság magyarországi helyettes nagykövete először magyarul, majd angol nyelven méltatta az intézmény sikereit, a nagykövetséggel való jó kapcsolatot, a kiváló képzést. Példaként említette, hogy az egyik diák, aki 2005-ben érettségizett Balatonalmádiban jelenleg a budapesti nagykövetségen dolgozik. Továbbra is érdemes az Egyesült Királyságban ösztöndíjakra pályázni – hívta fel a diákok figyelmét.

 

James G. Land, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének sajtó és kulturális tanácsosa felhívta a figyelmet a követségen fellelhető, tanulmányi pályázatokra. Arra bíztatta a végzős diákokat, hogy érdemes pályázni, a nyertesek egy évig családoknál laknak, kisebb városokban, így még jobban megismerhetik az amerikai élet mindennapjait. Arról is beszélt, hogy pont idén ő is harminc évvel ezelőtt érettségizett Floridában. További harminc sikeres évet kívánt az intézménynek.

 

Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, hogy hálás az intézménynek és a tanároknak, mert leánya pár éve itt érettségizett és sikeres nyelvvizsgát tett. Arról is beszélt, hogy a gimnázium még pár éve még a megyei fenntartású intézmények közé tartozott, de mára már ezt a feladatot a Veszprémi Tankerületi Központ látja el.

 

Keszey János, Balatonalmádi Város polgármestere gratulált az intézmény harminc éves jubileumához, egyúttal felhívta a jelen lévők figyelmét, hogy Balatonalmádi 2019-ben fogja ünnepelni várossá alakulásának 30. évfordulóját. Arról is beszélt a polgármester, a kollégiumi szárny hőszigetelési munkálatai jelenleg is folynak, amit részben pályázati, részben a város támogatásával valósítanak. Az ünnep alkalmával jubileumi emlékplakettet adott át Dudásné Pirik Mariann, intézményvezető részére.

 

Kontrát Károly, Veszprém megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára gratulált a gimnázium eddigi sikereihez. További jó munkát kívánt.

 

Rockenbauer Lajos, a Kétnyelvű Iskoláért Egyesület angol tannyelvű gimnáziumokért felelős képviselője kiemelte, hogy a harminc évvel ezelőtt indított, kéttannyelvű gimnázium úttörő feladatot látott el hazánkban.

 

A beszédek között zenéltek, táncoltak, énekeltek a gimnázium tehetséges tanulói és tolmácsoltak a gimnázium diákjai.

 

A keddi programot délután faültetés követte, Szabó János gondnok és kettő végzős diák közreműködésével. Az időkapszulát Czuczor Sándor és Dudásné Pirik Mariann helyezte el majd a jubileumi emléktáblát, Kontrát Károly és Keszey János avatta fel. 

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!