Tök jó Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu 2018. 10. 14. 17:56

Balatonalmádi, 2018. október 14., vasárnap - Verőfényes napsütésben tartották a XV. Tökfesztivált a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) Almádi Csoportjának szervezésében. A kellemes idő rengeteg érdeklődőt vonzott a Balaton-parti városba.

 - Az idei évben nagyon szerencsések vagyunk, mert hosszú évek óta megint a szabadban tarthatjuk meg a rendezvényünket - mondta Németh Jánosné Erzsébet az almádi csoport vezetője. Majd hozzátette, hogy: A színházteremben több, mint hatvan fajta tökből készült ételt lehet kóstolni, felsorolni egyszerűen képtelenség annyi finomság várta a látogatókat, az ételkülönlegesség elkészítéséhez 160 kg. sütőtököt használtak fel a saját recept alapján elkészített ételkülönlegességekhez. Tökfaragáshoz 120 darab tököt hoztak, jól is tették, mert rengetegen érkeztek tökök faragni.

Németh Jánosné Erzsébet

A napsütésben nagyon sok kisgyrmekes család érkezett a Pannónia Kulturális Központ előtti térre. A tökfaragáson kívül volt népi játékok játszóháza, töklámpások és festett kő-tökök is születtek. 

Az árusok kínálták portékáikat és különböző dísztökök közül is lehetett válogatni. A NABE idén is kényesen ügyeltek a környezetvédelemre, amit egy kiállítás keretén belül mutattk be a Balaton flóra és fauna világát. Szintén nagy hangsúlyt kapott a környezetvédő tisztítószerek megismertetése az érdeklődőkkel. Idén a NABE Fonyód csoport tagjai is csatlakoztak a rendezvényhez, ők a hozott ívó és kútvizek minőségét vizsgálták.

Legközelebb a csoport novemberben a "Hozz egy inget, kapsz egy táskát" akcióval szeretnék felhívni a lakosság figyelmét az újrahasznosítás különböző lehetőségeire.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!