A 2018-as Tour de Hongrie első szakasza Balatonalmádiból indul

balaton.vehir.hu 2018. 08. 12. 15:50

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie 2018-ban augusztus 14-én rajtol a siófoki prológgal, a nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 10 megyét érintve összesen 800 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Augusztus 15-én pedig Balatonalmádiból indul az első szakasz teljesítésére Keszthely felé, ami 160 km.

 

A 2018-AS TOUR DE HONGRIE PROGRAMJA

 

Augusztus 14. (kedd): Prológ, egyéni időfutam, Siófok (4 km)
Augusztus 15. (szerda): 1. szakasz, Balatonalmádi–Keszthely (160 km)
Augusztus 16. (csütörtök): 2. szakasz, Velence–Székesfehérvár (170 km)
Augusztus 17. (péntek): 3. szakasz, Cegléd–Hajdúszoboszló (210 km)
Augusztus 18. (szombat): 4. szakasz, Karcag–Miskolc (178 km)
Augusztus 19. (vasárnap): 5. szakasz, Budapest–Budapest (78 km)

 

A Tour de Hongrie ebben az évben is szerepel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában, s története során először 2.1-es kategóriával. A nemzeti körverseny összdíjazása meghaladja majd a nyolcmillió forintot. Az egyéni verseny legjobbjai ebben az évben is megkülönböztető mezeket viselnek majd, az összetett legjobbja sárga, a gyorsasági pontverseny legjobbja zöld, a hegyi pontverseny legjobbja piros, a legjobb magyar kerékpáros pedig fehér mezt húzhat fel.

„Tervezett döntés volt, hogy a Magyar Körverseny egy kategóriát lép előre – mondta Dr. Princzinger Péter. – A Magyar Kerékpáros Szövetség célja, hogy minél több olyan nemzetközi eseményt rendezzen, amely szerepel a nemzetközi naptárban, és ez nemcsak az országútira, az összes szakágra igaz. A magasabb kategória rangosabb csapatokat, izgalmasabb küzdelmet hozhat, amit nagyobb médiafigyelem kísérhet. Ha ezt sikerül elérnünk, az nemcsak a kerékpársport, hanem Magyarország láthatóságát is segíti.”

 

További részletek az esemény hivatalos honlapján ITT olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!