Már az első napon teltház - Megnyitotta kapuit a XV. Almádi Borfesztivál

balaton.vehir.hu 2018. 08. 03. 21:28

Balatonalmádi, 2018. augusztus 03., péntek - Pénteken este Keszey János polgármester nyitotta meg a XV. Almádi Borfesztivált.

Pénteken este hagyományosan  Rubato Band -  Csornai Fúvós Együttes műsorával kezdődött az augusztus 20-ig tartó fesztivál. Idén sem maradhatott el a borlovagrendek felvonulása a fesztivál területén, és egy-két pincészetnél megállva kóstolgatták a hegy levét, különböző nem itókákat.

A borlovagrendek  bemutatását követően a XV. Almádi Borfesztivál alaklmából, "kiemelkedő a Balatonvin Borlovagrendi és Kertbarátköri tevékenységükért", oklevelet vehetett át: Szemes Béla, a borfesztivál ötletgazdája, Sarusi Miháy, Győri Miklós és Lőrincz József.

Keszey János polgármester nyitó beszédében kiemelte, hogy bizony a 15. már hagyomány, csak úgy mint a marcaltői együttes is, akik a kezdetektől önzetlenül lépnek fel a színpadon. Köszönet illeti a fesztiválon résztvevő borosgazdákat, ételeiket kínálókat, az egyéb kézműves termékeket árusítókat s nem utolsó sorban a közönséget, akik már az első nap teljesen megtöltötték a fesztivál teret.  Mind a 17 napra remek szórakozást, borkóstolást, finom ételeket, tartós kikapcsolódást kívánok - fogalmazott a polgármester.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!