Teleki Gergő zongoraművész koncertje Vörösberényben

balaton.vehir.hu Forrás: Töltési Erzsébet Fotó: Töltési Erzsébet 2018. 07. 27. 22:02

A Vörösberényi Magtárkoncertek keretében Teleki Gergő zongoraművész adott koncertet 2018. július 27-én.

 Teleki Gergő 4 évesen kezdett zongorázni, hallás után. 11 évesen felvételt nyert a Zeneakadémia csodagyerek - képzőjébe. 13 évesen már Európa szerte zongorázott, és ekkor játszotta el Beethoven C - dúr zongoraversenyét is a Zeneakadémia Nagytermében. 16 évesen elnyerte a Zeneakadémia Bíró Sári Ösztöndíját. Számos nemzetközi és hazai versenyen vett részt, és ért el kimagasló eredményeket. Koncertezett többek között Rómában, Hágában, Amszterdamban, Helsinkiben, Pekingben, Torontoban, Brüsszelben, Bécsben, és Grazban is. 

A Bogányi zongora utolsó koncertjén először Kovács Piroska menedzser köszöntötte a hallgatóságot, és elmondta, hogy milyen sikeres a Vörösberény program, mind a koncertek mind a színházi előadások, és egyéb programok nagy érdeklődés mellett zajlanak.

Teleki Gergő hihetetlen szenvedéllyel, tűzzel játszott az „UFO zongorán”. Elsőként Bartók Allegro Barbaroját hallhattuk, aztán Frederick Chopin Fantázia Impromptuje következett.

Liszt Ferenc Villa d’Este gyöngyöző szökőkútjai után Chopin H-moll scherzoját, majd Rahmanyinov 2 prelűdjét játszotta virtuóz módon a zongoraművész.

Az est meglepetés vendége Halas Adelaida, a veszprémi Petőfi színház művésznője volt, aki Edith Piaf sanzonokat adott elő óriási sikerrel.

A program zárásaként Teleki Gergő Liszt Ferenc VI. Magyar Rapszódiáját, majd magyar népdalokra írt saját improvizációját játszotta.

A lendületes, tűzzel teli koncertet hatalmas vastapssal hálálta meg a közönség.

 

Kép és szöveg: Töltési Erzsébet

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!