Megnyitotta kapuit a X. Jubileumi Hungarikum Fesztivál Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu 2018. 07. 20. 19:48

Balatonalmádi, 2018. július 20., péntek – A rendezvényen a hetven magyar hungarikumból az érdeklődők a helyszínen 27 hungarikummal találkozhatnak a 12 nap alatt.

 Délután Családi gyerkőc program várta a kicsiket és a nagyokat.  Majd a Magyar királyi kardforgató vitézek Székesfehérvárról mutatták be hagyományőrző tudásukat.

Majd Gyenes Ákos a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület elnökhelyettese köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy amikor tíz évvel ezelőtt, 2009-ben elkezdték szervezni a fesztivált, akkor még nem volt törvény a hungarikumokról, amit a parlament 2012-ben fogadott el. Majd arról is beszélt, hogy érdekességként az érdeklődők találkozhatnak a fesztivál ideje alatt az ősi magyar vadászkutyafajtákkal, csak úgy, mint a solymászattal is. Arról is szólt, hogy az árusok, a fellépők és a kísérőprogramok valamilyen módon képviseljék a hungarikumokat.

Böjte Csaba, Keszey János és Gyenes Ákos

Keszey János polgármester köszöntőjét egy 1920-as adomával kezdte. Majd elmondta, hogy fantasztikus érzés immár negyedik alaklommal a színpadon köszönteni Csaba testvért. A 12 napra mindenkinek jó szórakozást, időtöltést és kikapcsolódást kívánt.

 

Böjte Csaba elmondta, hogy mindig nagyon szívesen jönnek az anyaországba, hiszen fantasztikus szeretet övezi fellépéseiket. Majd kiemelte, hogy Magyarországon most van a Családok éve és milyen jó lenne ha hungarikumként az öt-hat gyermekes családmodell valósulhatna meg itt a Kárpát-medencében, mert akkor hangos és örömteli gyermekkacagás töltené be a magyarságot – fogalmazott. Én ezért imádkozom ma este a Zenepavilonnál – zárta gondolatait.

A köszöntőket követően a Magyar Örökség díjas Kodály Zoltán Gyermekkar lépett színpadra.

 

A részletes program ITT olvasható!

 

Balatonalmádi, Szent István sétány 6. (Wesselényi strand főbejárata előtti rendezvénytér)

2018. július 20-31. 

Műsorvezető – show-vivő: Gombás Kornél

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!