Elkezdődött a Vörösberényi Festőiskola

balaton.vehir.hu 2018. 06. 26. 15:03

Balatonalmádi, 2018. június 26. kedd – A Vörösberény Program 2018 elnevezésű programsorozat keretén belül mintegy tíz napig fiatal alkotók sajátíthatják el a képzőművészet alapjait a Kolostor épületében berendezett műteremben, Veszeli Lajos festőművész vezetésével.

 Régi álmom, álmunk vált valóra, hogy az 1953-tól 1963-ig működő egykori híres és kiváló festőiskolát (részletesen ITT olvasható a története) felidézzük. Fantasztikus művészekkel, sok figyelemfelkelő ötlettel próbáljuk újra a nulláról kezdeni – mondta Veszeli Lajos festőművész. Mindezt csodálatos környezetben a Kolostor és a Magtár épületeiben tehetik. Majd hozzátette: a tegnapi napon elkezdődött első Vörösberényi Festőiskola, amely tíz napig tart és mintegy tizenegy fiatallal ismertetjük meg a képzőművészet alapjait. Jelenleg minden személyi és technikai felszerelés adott a zavartalan alkotáshoz.

Borsné Simon Gyöngyi a művészeti tábor vezetője elmondta, hogy a víz és olajfestészet alapjait Veszeli Lajos festőművész, a grafikai ismereteket Fábián László grafikusművész, a selyemtextil festészetet pedig ő maga tanítja. Arról is beszélt, hogy lesz színházi díszletet bemutató makett ismertetés és drámajáték is. Jó időben azért a Balatonban is csobbannak, a hétvégén pedig ellátogat a csoport Péter Pál rendezvényre. A tíznapos tanulmányt közös kiállítás és tábortűz zárja.

A képzőművészeti program elsődleges célja, hogy elsősorban a környező településekről, a kelet-balatoni térség fiataljainak biztosítson művészeti oktatást, de érkeztek Kőszegről és Budakalászról is. A Vörösberény Program 2018 elnevezésű nyári programfolyam műsorterve és műsornaptára ITT olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!