20 éves az Eggenfelden-Balatonalmádi Baráti Társaság

balaton.vehir.hu 2018. 05. 26. 17:48

Balatonalmádi, 2018. május 26., szombat - Az idén 20 éves Eggenfelden-Balatonalmádi Baráti Társaság szombaton délután vérbükk fát ültetett a Szent Erzsébet Ligetben, valamit leleplezték a Barátság fája emléktábláját.

 

Ebben az évben ünnepli megalapításának 20 éves évfordulóját a Balatonalmádi székhelyű „Eggenfelden-Balatonalmádi Baráti Társaság” Egyesület és az Eggenfeldeni székhelyű Balatonalmádi-Eggenfelden Freundeskreis. 

Balatonalmádiban 2018.május 26-án ünnepeljük ezt a szép Jubileumot, bajor barátaink 57-en érkeztek az ünnepre.  Eggenfeldenben 2019. áprilisában ünnepelünk - Mondta Silló Piroska a Társaság magyar elnöke. Kétnyelvű méltatásában kiemelte, hogy választásuk azért esett  a vérbükk fafajtára, mert kora elérheti a 350 évet és ez a barátságunk színbóluma - fogalmazott. 

A bajor küldöttség részéről Bruno Holzereiten méltatta a húsz éves baráti kapcsolatot. János atya  áldását követően a program a Ringató Balaton Néptánccsoport műsorával zárult. Az est során további programokkal kedveskednek egymásnak a testvértelepülések küldöttei.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!