II. Almácska Fesztivál Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu 2018. 05. 12. 13:45

Balatonalmádi, 2018. 05. 12., szombat - Immár második alkalommal rendezi meg a Balaton-parti városban a fesztivált a Balatonalmádi Nagycsaládosok Egyesülete.

 Az érdeklődőket színes programokkal várják. A rendezvénysorozat a szombati Almácska Fesztivállal zárul.

II. ALMÁCSKA FESZTIVÁL

2018. május 12. szombat

Főszervező: Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete

Támogatók:

-        Almádiért Közalapítvány

-        Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár

-        Balatonalmádi Városgondnokság

 

Az Almácska Fesztivál az Élet hete 2018. rendezvénysorozat szerves része, a sorozat zárása. Az Élet hete 2017. programjai:

-        05. 06. vasárnap - Városi Anyák Napja

-        05. 07. hétfő – Balázs-Csrepka Ágnes: Mikor a párból család lesz …

-        05. 08. kedd – Himer Csilla: Hogyan tanítsuk meg gyermekünknek a pénzügyileg sikeres élet titkát

-        05. 09. szerda – Sikeres nők: Beck Andrea, a Titoktündér és sok más ismert gyerekkönyv szerzője

-        05. 10. csütörtök – Gyerek a neten: áldás vagy átok? – Tarnavölgyi Gábor előadása

-        05. 11. péntek – 30 éves a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete – kiállításmegnyitó

-        05. 12. szombat – Almácska Fesztivál

A Rendezvény több nyertes projekt keretében valósul meg:

-        Védőháló a családokért - EFOP-1.2.1-15-2016.

-        Nők a családban és a munkahelyen - EFOP-1.2.9-17-2017.

-      Digitális jólét megteremtésének segítése - GINOP-3.3.3-14-2017.

Május 12. szombat 10-20 óra között
ALMÁCSKA FESZTIVÁL
részletes program

10 óra - Iciri Piciri Együttes
Egy katona és egy óvónő: azaz az Iciri-Piciri Együttes már 20 éve (1997 óta) része Veszprém és a régió kulturális életének.Többnyire ismert gyermekdalokat, megzenésített gyermekverseket, musical- és film-betétdalokat, rajzfilmslágereket énekelnek. Szeretik a gyerekeket, de még inkább szeretnek velük és nekik játszani és énekelni. Nemcsak a kisiskolások szeretik dalaikat, hanem a kamaszok illetve a szülők körében is népszerűek.

11 óra - Bárókerti Bábszínház: Miska mesék
A Miska-mesék Horváth Márta (Balatonalmádi) bábos, tervező, rendező önálló meséje volt. A bábokat ő készítette fűrészporból, a Hollandiában vett szekrénykét is ő formálta át díszletté. A szövegkönyvet a felsőörsi bábszínház számára átírta két személyessé, majd 2017 forró nyarán vállalta, hogy megrendezi számunkra. A mese Miskáról szól, aki kissé együgyű, de jó szívű behemót, aki kétbalkezességével mindig csak bajt okoz. De mire való s mesélő, ha nem arra, hogy csavarjon egyet a történéseken? Így már Miska is megmutathatja, hogy jóhiszemű balgasága egy kis furfanggal társulva mindenre képessé teszi, akár az Ördöggel is farkasszemet tud nézni!

12 óra - Zöldjárat - Energia a holnapért! Tóth Pál interaktív előadás
Mi az energia, és hogyan állítjuk elő? Milyen megújuló energiaforrások állnak rendelkezésünkre? Hogyan működnek a megújuló energiát hasznosító berendezések? Mi a különbség a napelem és a napkollektor között? A TV vagy a hűtő fogyaszt több áramot? A Zöldjárat - Energia a holnapért mozgalom küldetése: közös feladatunk felhívni a felnövekvő generáció figyelmét az energiatakarékosság és a környezetvédelem összefüggéseire, fontosságára, ahogy továbbra is nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni arra, hogy közelebb vigyük a gyerekekhez a fizika tudományát, és általában a természettudományokat. Tesszük ezt továbbra is játszva, jókedvvel és élményekben gazdagon.

15 óra - Rudi Bohóc
Közeledik egy piros orrú, sárga autó, tetején gramofontölcsérrel, melyből hang tócsák áradnak a fülekbe, szétterülését a motor prüszkölése és a dudája engedi. Bohóc ugrik ki a kocsiból kétségbeesetten, nem megy az autó. A gyerekek segítségével, újra megy a szekér, mert együtt betolják a porondra….

16 óra - Balatonfűzfő Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub néptánc műsora
A Fűzfő Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub 2006 óta viseli ezt a nevet. Tagjai középiskolások, főiskolai hallgatók és dolgozó fiatalok, akik vállalták, hogy munkájuk mellett népünk tánchagyományát ápolják, és a nagyközönségnek bemutatják. A Táncklub a környék rendezvényeinek állandó szereplője és fellépője, hívják őket a Balaton északi partjának településeire és természetesen a balatonfűzfői nyár, a téli báli szezon és a decemberi karácsonyi táncgála elképzelhetetlen a Fűzfő Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub színvonalas táncai nélkül.


16.30 óra - Boldog születésnapot, almádi nagycsaládosok!
Köszöntés Benedek Anna elnökkel és Keszey János polgármester úrral

 

 

 

17 óra - KISKALÁSZ zenekar élő koncertje
A Kiskalász zenekart 2009 januárjában Sántha Gábor (gitár) és Varga Bori (fúvóshangszerek) szerzőpáros alapította, Boros Attilla basszusgitáros és Mogyoró Kornél ütőhangszeres zenészbarátaikkal közösen. Az első lemezeiket Bartos Erika, - aki kétség kívül a mai gyermekirodalom egyik legmeghatározóbb alakja -, verseskötetei ihlették. A zenekar két aranylemezzel is büszkélkedhet (Zsákbamacska, Százlábú), illetve a harmadik albumuk a Hepehupa címet kapta, melyet fonogram díjra jelöltek. 2013-ban az Eisberg cég felkérésére -akik amúgy a hazai legnagyobb salátaforgalmazók- ,elkészítették a gyerekeknek szóló, "zöldségnépszerűsítő" lemezüket, mely a Salátamánia címet viseli. Ez az első önálló, saját dalszövegetket tartalmazó CD-jük, és szintén nagyon közkedvelt lett a gyerekek körében. A zenekar már a legtöbb hazai nagy fesztiválon vendégeskedett és igényes, közvetlen koncertjeikkel varázsolják el a kicsiket és nagyokat egyaránt.


18.30 - SZTÁRVENDÉG: GÁJER BÁLINT műsora (40-45 perc)
Gájer Bálint - vagy, ahogy sokan a The Voice műsorából ismerhetik - "a swing hercege" minden embert táncra perdít zenéjével. Olyan színpadi tapasztalatot tudhat maga mögött, ami a legnagyobb előadókkal kel versenyre. Tehetségét nem csak rajongói éltetik, hanem a szakma azon díjazásai is, amit fiatal kora és karrierje ellenére magának tudhat. Bálint személyisége, laza, magával ragadó előadásmódja évek óta telt házas produkciókat eredményez. Különleges orgánuma és kiváló stílusérzéke hitelesen idézi meg az 1930-40-es évek örökifjú standardjeinek hangulatát, és fűszerezi a mai kor igényeinek megfelelően. Saját dalai mellett klasszikus swingeket, latinos lüktetésű szerzeményeket és kimondottan pop zenei dalokat is játszik.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!