Jászai Gellért: turisztikai fejlesztést tervez a Konzum a Balaton mellett

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2018. 03. 08. 14:10

Turisztikai fejlesztést, szálláshely fejlesztéssel kapcsolatos beruházást tervez a Konzum Nyrt. a most megszerzett Balaton melletti ingatlanokon - mondta Jászai Gellért, a vállalat elnök-vezérigazgatója a TrendFM rádió csütörtöki műsorában. Az interjú írásos változata a rádió honlapján olvasható.

 Az elnök-vezérigazgatója azzal kapcsolatban nyilatkozott a rádiónak, hogy a Konzum a Hunguest Hotels Zrt. korábbi megszerzése után szerdán a Balatontourist csoport és négy jelentősebb balatoni ingatlan - Balatonakali Strand Kemping, Balatonalmádi Yacht Kemping, egy Almádiban fekvő, fejlesztés előtt álló ingatlan és a szintén balatonalmádi Hotel Bál Resort - megvásárlását jelentette be. 

    Jászai Gellért elmondta, hogy a tőkeemelések lezárultát követően megvalósuló vállalati integrációval közös irányítás alá kerülhet a balatoni kempingeket üzemeltető Balatontourist és a Hunguest Hotels szállodalánc. A cél az, hogy utóbbi vezetésével egy univerzális szállásadó vállalat jöjjön létre, amely vélhetően Magyarország egyik legnagyobb, vagy legnagyobb szállásadója lesz. Ez a vállalat a kempingektől a 3-4 csillagos illetve a 4+-os szállodákon keresztül a turisztikai vertikumnak szinte a teljes szegmensét átfogja majd.
    Azzal kapcsolatban, hogy a szerdai bejelentéssel a Konzum tulajdonába kerülő társaságok, illetve hotel ellenértékeként kibocsátandó részvények kibocsátási értéke a tőzsdei árat jóval meghaladó 3141 forint lesz, Jászai Gellért úgy vélekedett: a tulajdonosok és a menedzsment is többre értékeli a társaságot, mint amire a piac árazza jelenleg.
    Jászai Gellért a riporter kérdésére cáfolta azt a sajtóhírt, hogy megakadt volna a cégcsoporthoz kapcsolódó Opus Nyrt. Mátrai Erőműben történő részesedésszerzésének folyamata. 
    "Határozottan cáfolni tudom, pletykák mindig vannak a sajtóban, ez abszolút pletyka, egy nem jóindulatú feltételezés" - mondta. Megerősítette, hogy a tranzakció minden szempontból a megfelelő ütemben halad, és az adásvétel még ebben a hónapban lezárul, ahogy az a szerződésekben foglalva van.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!