Fenyőfa: vágott, földlabdás, bérelt?

balaton.vehir.hu 2017. 12. 16. 17:59

Szombaton megnéztük a fenyőfavásár kínálatot Balatonalmádiban az egyik üzletlánc parkolójában. A luc és ezüstfenyő Zalából, a nordmann fenyő egyenesen Dániából érkezett.

 

A választék szemet gyönyörködtető, frissen vágott fenyőfák bő választékából lehet válogatni. A földlabdás fenyőfákból is szép a kínálat, igaz nem olcsók, de aki ki tudja majd helyezni egy erkélyre, udvarra 2-3 év alatt bőven megtérül az ára.

A nagy áruházakban elképesztő mennyiségű műanyag fenyőfa kapható, ezek jó része is ízlés, praktikusság és pénztárca függő. Bérelhető, földlabdás fenyőt csak az interneten találtunk az Oázis kertészet honlapján, akik úgy hirdetik, hogy visszavitel után a fenyő összegének a felét le lehet vásárolni. Erről bővebben ITT lehet olvasni! Az ár minden esetben méret és fajtafüggő. Az eladók azt is elmondták, hogy a tavalyi árakhoz képest mintegy tíz százalékkal emelkedtek az árak az idei szezonban.

Ottjárttunkkor Borovszky Piros káptalafüredi lakos vásárolt vágott ezüstfenyőt. Hírportálunknak elmondta, hogy családjukban már hosszú évek óta hagyomány a karácsonyi ezüstfenyő, mert az illata csodálatos és nagyon sokáig eláll a házban.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!