Balatonalmádiban megnyílt az illatos kalácsváros

balaton.vehir.hu Forrás: Dallos Zsuzsanna 2017. 12. 03. 18:58

Illatos mézeskalácsok sokasága: a Balatonalmádi szimbólumaként nyilvántartott erődtemplom, a Szent Imre Kápolna, amely az országban egyedülálló helyként az első magyar királyi család minden tagjának (Szent István, Gizella, Szent Imre) egy-egy ereklyéjét őrzi, a városháza és a művelődési központ épülete mellett az Óvári-kilátó, a híres Veszprém-Almádi vasútvonal alagútja a rajta lévő 375-ös gőzmozdonnyal várta a megnyitóra összegyűlteket.

A mézes maketteket a Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportjának kezdeményezésére sütötté ki játékos kedvű, vállalkozó szellemű közösségek Almádi szerte. Az ötletet a zirci mézeskalácsfalu kezdeményezésből merítették, és azt tovább gondolva álmodták meg az édes-mézes Almádit. Számítottak a helyiek kreativitására, de maguk sem hitték, hogy képesek ennyi embert megmozdítani a különleges alkalomra: felhívásukra az elmúlt hetekben sokan jelentkeztek.
Az ókortól ismert süteményekből megformált épületek advent harmadik vasárnapjáig minden nap láthatók a városháza épületének Padlás Galériáján. A Nők a Balatonért Egyesület almádi csoportjának tagjai azt tervezik, hogy a mézeskalács-épületeket jótékonysági árverésre bocsátják december 17-én. A kezdeményezésből szeretnének hagyományt teremteni . Azt remélik, hogy a kezdeményezés révén az ünnepvárás még bensőségesebb és örömtelibb lesz Almádiban, és még közelebb hozza egymáshoz az ott élőket

A megnyitóról Dér András készített képgaléria ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!