Autómentes Nap Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu Forrás: Stanka Mária 2017. 09. 25. 09:54

Gyalog, rollerrel, gördeszkával, kis és nagy kerékpárral mentek a gyerekek ezen a napon iskolába. Az Európai Mobilitási Hét zárónapja az Autómentes Nap.

2017. szeptember 22-én, ezen a baleset-megelőzési szempontból kiemelkedő napon, két rendezvényen is részt vettek a balatonalmádi rendőrök baleset-megelőzési programokkal, megszólítva a jövő nemzedékeit óvodásoktól a felsős tanulókig.
A Balatonalmádi Városa és a Vörösberényi Általános Iskola által szervezett programon játékokkal, kifestőkkel, a gyalogos közlekedési kultúrát fejlesztő, valamint kerékpáros ügyességet próbára tevő pályákkal hívták fel a gyermekek figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára a balesetek megelőzése érdekében.
A Vörösberényi Általános Iskolában a felső tagozatosoknak kerékpáros ügyességi pályát állítottak fel, valamit a kerékpározásra vonatkozó KRESZ ismereteket mérték fel teszt formájában.
Az iskola aktív kerékpáros programok szervezésében, amit a rendőrök kerékpáros védőfelszerelés adományozásával támogattak.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!