IV. Diner en Blanc Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu 2017. 07. 30. 21:18

A fehér ruhás vacsorát immár negyedik alkalommal rendezték meg a Balaton-parti városban, csodálatos helyszínen, a Szent Erzsébet ligetben a Zenepavilonnál.

Gaál Ildikó (b.) és Péter Katalain

A fehérbe öltözött hölgyeket, urakat és gyermekeket Gaál Ildikó és Péter Katalin szervezők köszöntötték, akik mindenkinek hasznos, baráti időtöltést kívántak.
Gaál Ildikó Andrássy Réka: Lehetetlen bakancslista című írását osztotta meg a hallgatósággal. Péter Katalin pedig röviden ismertette a Diner en Blanc történetét kiegészítve azzal, hogy Veszprém, Balatonalmádi után ma már Tapolcán is hagyományt teremtettek hasonló rendezvénnyel. Az est során felléptek a HEMO Winner Versenytánc Veszprém Egyesület táncosai: Szabó Flóra, Piller Luca, Szurma Dorina, Németh Álmos és Biró Márton. Külön énekelt: Hirschl Laura, Szabó Flóra és Piller Luca. A szervezésben és lebonyolításban oroszlánrésze volt Tari Tibornak, valamint fellépett még Németh Patrícia aki csodás hangjával emelte az est hangulatát és Káplán György nem csak énekével, hanem egy verssel is kedveskedett .

Hírportálink képgalériája ITT tekinthető meg!

A részvétel ingyenes volt, mindössze az volt a feltétel, hogy fehér ruhában gyere, hozz magaddal asztalt, széket, terítéket és vacsorát és barátkozz, vacsorázz és érezd jól magad! Ennyi. 2014-ben az első alkalommal közel száz fő érkezett a csodálatos ligetbe. Párok, gyermekes családok, baráti társaságok és ismeretlenek jöttek a környező településekről. Ami közös volt bennük, mindannyian ki akartak zökkenni a hétköznapokból, távol a Balaton-parti „fesztiválok” zajától és csak jól akarták érezni önmagukat. A kívánságokat fehér papírra írták, amelyeket fehér lufihoz kötöttek és a csoportkép elkészítését követően a magasba engedtek. Ma sem volt ez másképp, mindenki jól érezte magát.
A vacsora fehérben, Diner en Blanc 1988 nyarán Párizsból indult, Francois Pasquier kerti partijával. A rendezvényre végül annyian mentek el, hogy nem fértek el a kertben, így egy közeli térre vonultak át és ott vacsoráztak együtt a résztvevők. Azóta évente rendezik a fehér ruhás flashmobot a világ számos nagyvárosában többszáz, többezer résztvevővel. Az időpont nyilvános, helyszín viszont hagyományosan titok, csak az utolsó nap délben árulják el a rendezők a találkozási pontokat.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!