Baráti találkozó Balatonalmádiban a Horgásztanyán

balaton.vehir.hu Forrás: Lencsés Sándor 2017. 06. 15. 11:56

A Vörösberényi Nyugdíjas Klub már több évvel ezelőtt testvéri kapcsolatot alakított ki a Siófoki Nyugdíjas Egyesülettel. Azóta minden évben találkozik a két civil szervezet hol Balatonalmádiban, hol Siófokon.

Szükség van ezekre a találkozókra. Robert Merle szerint: „A barátság a találkozásokból táplálkozik, és meghal, ha megfosztják tőlük.”
Minap a siófokiakat látták vendégül a vörösberényiek a Horgásztanyán.
A kapuban klubunk házigazdái már várták, kínálták a tanyára érkezőket a felajánlott pogácsával, pálinkával, és invitáltak mindenkit a sátor alatti nézőtérre, ahol az elnöki köszöntők után Szakál Dániel képviselő úr üdvözölte a találkozó résztvevőit, majd
színvonalas műsor következett: Halas Adelaida, a Veszprémi Petőfi színház primadonnája vidám dalokkal szórakoztatta a szépkorúakat,majd Teleki Gergő zongoraművész előadása ejtette ámulatba a hallgatóságot, és szűnni nem akaró vastapssal jutalmazták az előadót, aki kotta nélkül Liszt és Chopin műveket adott elő .
Végül a siófokiak Mariska - Juliska humorral teli show-ja megnevettette a közönséget.
Az állófogadás után a két klub vidám, játékos vetélkedőn mérte össze ügyességét.
Először orról orra vándorolt a gyufásdoboz teteje, aztán a játékosok múmiát készítettek, a hölgyek késsel-villával ettek csokit felbontás után,a férfiak pedig tojáshabot vertek és a nézők vidám nevetése közepette bekötött szemmel öltözködtek az elcserélt bőröndökből, melyekben női ruhadarabok voltak.
Folytatódott a verseny a vízen, ahol 10 fő horgászott eredményesen, de a közeledő vihar miatt nem kerülhetett sor a további versenyszámokra (evezés, csónakvontatás )Végül a sok – sok önfeledt nevetés, kacagás és szívből fakadó szurkolás után a siófokiak nyertek
Mindenki megelégedésére ma teljesült Mark Twain amerikai író tanácsa:
„Mindig jusson idő nevetni, mert ez a lélek legszebb zenéje, játszani, mert ez az örök
ifjúság titka,szeretetet adni,mert gyógyítja az embert,azt is, aki adja és azt is, aki kapja.”
A találkozót meglátogatta Dr. Kontrát Károly parlamenti államtitkár úr és Keszey János polgármester úr is,akik elismeréssel szóltak a rendezvényről,a két klub közötti baráti kapcsolatról, felajánlották segítségüket, és gratuláltak a szakácsoknak a finom vacsorához,az elkészített halászléhez és gulyásleveshez.
A jelzések szerint a vendégek, a siófoki barátaink, a vendéglátók, a Vörösberényi Nyugdíjas Klub tagjai is elégedettek voltak.
Ezúton mondok én is köszönetet mindenkinek, aki munkájával, segítségével hozzájárult a találkozó sikeréhez: Klubunk elnökségének, szakácsainknak, játékosoknak, házigazdáinknak, a munkát önként vállalóknak, süteményt, pogácsát, italt felajánló klubtagjainknak, és külön köszönetet mondok a rendezvényen szereplő művészeknek, az Almádiért Közalapítványnak, a Város gondokságnak, dolgozóinak, valamint a tanya gondnokának. (Lencse Sándor, elnök)

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!