Balatonalmádi Szent Imre Római Katolikus Plébánia közösségi szerepvállalás erősítése

balaton.vehir.hu 2017. 05. 05. 10:29

Sikeres volt az Almádi Húsvéti Futás a FI-LE Sportegyesület rendezésében a Balatonalmádi Római Katolikus Plébánia közösségi szerepvállalás erősítése című pályázat keretében.

Április 29-én szombaton 10 óra előtt pár perccel a Szt. Erzsébet Liget megtelt jókedvű résztvevőkkel, akiket az egyesület elnöke Beckerné Sabján Ottilia és Szakál Dániel képviselő úr köszöntött. Azokat a lelkes gyermekeket és felnőtteket, akik szeretik a sportot, akiknek fontos a mozgás öröme. Nem voltak kevesen, hiszen több mint 150 futó jelezte részvételi szándékát a versenyen, végül 166 versenyző vett részt. Igazi élmény volt látni, ahogy Pásztor Ági vezetésével bemelegített a kis három éves, és a hetven feletti sportrajongó.
Tíz óra után pár perccel indult a verseny, mégpedig a családi futással. Igen, így, ahogy írom, a családoké volt a főszerep! A legkisebbeket babakocsiban tolva, apa, anya, gyerekek – mind lelkesen futották le az ötszáz méteres távot a Balaton mellett, a gyönyörű almádi Ligetben, a platánfák alatt. Aztán egymást követték a versenyszámok – külön 50+ és 70+ futás, anya futás, apa futás, korosztályokra bontva ovis- és iskolás futás, végül a hatod maraton – közben számtalan izgalmas kiegészítő tevékenységet (népi fajátékok, kézműveskedés, ügyességi játékok, kvíz...) lehetett kipróbálni az éppen pihenőknek.
A rendezvény műsorvezetője a mindig vidám Czoma-Szegedi Nóra volt, aki 3 órán keresztül folyamatosan buzdította a versenyzőket, kihirdette a díjazottakat...
A rendezvény délután, egy óra magasságában ért véget, az érmek jól megérdemelt helyükre, a győztesek nyakába kerültek. De az a boldogság, ami minden résztvevő arcán tükröződött, mikor beért a célba, az volt az igazi jutalom – a szervezőknek mindenképpen. Ígéretet is tettek a versenyzőknek, hogy – Jövőre, Veletek, ugyanitt találkozunk!
Így aki idén lemaradt, jövőre szeretettel várja a versenyre a FI-LE Sportegyesület!
A rendezvény a Fiatalos Lendület Sportegyesület régi álma volt, mely a Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztése alatt a Balatonalmádi Szent Imre Római Katolikus Plébánia közösségi szerepvállalás erősítése című projekt támogatásával valósult meg.
A verseny segítői: Balatonalmádi Város Önkormányzata, Balatonalmádi Városgondnokság, Pannónia Kulturális Központ, Balatonalmádi Rendőrkapitányság, Bauxitkutató Természetjáró SE, Honismereti és Városszépítő Kör, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Közhasznú Alapítvány Balatonalmádi Ifjúságáért, Vajda Team – Oriflame, Éva Műhelye, Czoma Disegn, Stiger fotó, Két Tücsök Bt., Pásztor Ágnes, Cimbora Büfé és sok-sok önkéntes magánszemély. Köszönet nekik!
FI-LE Sportegyesület
Czoma-Szegedi Nóra „tollából”

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!