Hatalmas érdeklődés mellett búcsúztatták a telet Balatonalmádiban - képgalériával

balaton.vehir.hu 2017. 02. 25. 17:12

Rengeteg érdeklődőt vonzott a szikrázó napsütés a Szent Erzsébet ligetbe a város hagyományos télbúcsúztató rendezvényére. Schirilla Györgyön kívül még heten lubickoltak a pár fokos Balatonban.

A szombati rendezvény disznóvágással kezdődött a zenepavilon melletti területen, kora délután még töltötték a házikolbászt, hosszú sorokban várakoztak a finobabbnál-finomabb sültekért.

 

A fergeteges hangulatról a Litéri Zöldág Kulturális Egyesület néptáncosai gondoskodtak. A kiszebábút először felöltöztették, amit örömtánc követett a Balaton partján, végül máglyára küldték a telet, elégették a bábút.

 

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

 Schirilla György  társaságában még heten lubickoltak a Balatonban. Scirilla György lassan húsz éve fürdik a jeges Balatonban, folyókban. Édesapja volt a mintaképe és az egészséges életmód - mondta. Majd hozzétette, hogy a szombati fürdőzés és úszás nagyon kellemes volt ebben a  csodálatos napsütésben. Ezután mindenkinek boldog tavaszt kívánt.

A hatalmas érdeklődésre jellemző volt, hogy végig a sétányon és a mólóról rengetegen nézték-követték a februári csobbanást. Akadt olyan helyi vitorlázó, aki ma tette vízre idén először hajóját és érkezett a mólóhoz, ők így búcsúztatták a telet, kellemes februári vitorlázással.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!