Több Ezren korcsolyáztak Balatonalmádiban és Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2017. 01. 21. 19:59

Szombatra mindkét település zenés-jeges-bulit szervezett. Kora délutánra már a Wesselényi és az alsóörsi strand környékén szinte már lehetetlen volt szabad parkolóhelyet találni, olyan hatalmas volt az érdeklődés.

Balatonalmádiban az ügyességi-jeges játékoknak mintegy 25x50 méteres területet jelöltek ki, ahol a versenyeket tartották. Még mindig a jeges-limbó a legnépszerűbb, 110 cm magasságból indulva a legügyesebbek az 50 cm magasság alatt is át tudtak csúszni. Jól fogyott a forralt bor, forró tea és a hagymás zsíros kenyér is. Amerre a szem ellátott, a strand előtti hatalmas vízfelületen mindenfelé korcsolyázókat lehetett látni, a kikötői móló és strand nyugati irányában.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

Alsóörsön a jeges rendezvényt Ferenczy Gábor alpolgármester nyitotta meg, aki arra kért mindenkit, hogy egyperces néma tiszteletadással emlékezzen a veronai buszbaleset áldozataira. Az ügyességi játékokhoz közel ezer négyzetméteres területet jelöltek ki. Volt korcsolyázó-szlalomverseny, fakutyázás. Aki akarta, kipróbálhatta a jégvitorlázást is. Az önkormányzat térítésmentesen gondoskodott a forró teáról és a forralt borról. Hebling Zsolt polgármesterrel beszélve elmondta, hogy elképesztő tömeg érkezett Alsóörsre. Ezt még legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna – fogalmazott.
Mészáros Károly az általános iskola igazgatója hírportálunk kérdésére elmondta, hogy, amíg ilyen kitűnő jégviszonyok vannak a Balatonon, addig minden héten kétszer két órában a Balcsin koriznak a felsős diákok, összevont testnevelési óra keretében.
Amíg maradnak a kemény mínuszok, addig tovább hízik a tó jege és egyre többen érkeznek a Balatonhoz, korcsolyázni, jégvitorlázni, fakutyázni vagy csúszkálni, de egy kellemes téli balatoni séta is felüdülés, kellemes kikapcsolódás.
Vasárnap hasonló programok várják Balatonalmádiban a Wesselényi strandra érkezőket a jeges-buli alkalmával.

A mai nap fotója

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!