Vadveszély az utakon!

balaton.vehir.hu Forrás: Stanka Mária r. őrnagy 2016. 12. 07. 11:19

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság területén 2016. őszén megnőtt a vadelütéses balesetek száma.

A közlekedésbiztonsági szakemberek kimutatása szerint az ilyen balesetek nem jártak személyi sérüléssel az elmúlt három hónapban, szeptember-november időszakában, viszont minden alkalommal jelentős anyagi kár keletkezett.

Érdekesen alakult az időbeni eloszlás: szeptemberben 9, októberben 2, novemberben 10 vadelütéssel történt balesetet tartanak nyilván. Az ütközések a Rendőrkapitányság illetékességi területén többfelé is előfordultak, nem lehet jellemző gócpontokat kimutatni. Előfordult Balatonalmádi külterületén, Felsőörsön, Balatonfűzfőn, Litért átszelő főúton, Papkeszi és Balatonkenese között, és természetesen a 710. számú gyorsforgalmi főútvonalon. A legveszélyesebbnek a 110 km/ óra sebességhatárt megengedő haladás miatt a 710. számú főútvonal tekinthető, hiszen a nagy sebesség miatt az ütközés ereje itt a legnagyobb.
Ami a napszakot illeti általában az esti órákban következett be a balesetek nagy része, aminek a korai sötétedés miatt van nagy jelentősége. Nyilván az állatok életritmusa, vonulási rendje is meghatározza a gyakoriságot, amely a tavaszi és őszi időszakban nagyobb számú.

A Rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a vadveszélyt jelző táblák indokolt esetben és helyen kerülnek kihelyezésre, és hatályuk tartama alatt ajánlott az óvatos vezetés.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!