Balatonalmádiban vacsora fehérben - képgalériával

balaton.vehir.hu 2016. 08. 13. 22:10

A nem mindennapi találkozót immár harmadik alkalommal tartották meg festői környezetben a Szent Erzsébet ligetben a Balaton mellett, a zenepavilonnál.

A fehérbe öltözött hölgyeket, urakat és gyermekeket Gaál Idikó és Péter Katalin szervezők köszöntötték, akik mindenkinek hasznos, baráti időtöltést kívántak. Ottjártunkkor  énekkel kedveskedtek a gyermekek.

Az összejövetelt először Európában 28 évvel ezelőtt rendezték meg Párizsban, azóta a világ számos pontján, fővárosában, különböző településein tartják meg a nyári hónapokban, több ezer fős részvétellel.

Hírportálunk képgalériája ITT tekithethető meg!

A részvétel ingyenes volt, mindössze az volt a feltétel, hogy fehér ruhában gyere, hozz magaddal asztalt, széket, terítéket és vacsorát és barátkozz, vacsorázz és érezd jól magad! Ennyi. 2014-ben az első alkalommal közel száz fő érkezett a csodálatos ligetbe. Párok, gyermekes családok, baráti társaságok és ismeretlenek jöttek a környező településekről. Ami közös volt bennük, mindannyian ki akartak zökkenni a hétköznapokból, távol a Balaton-parti „fesztiválok” zajától és csak jól akarták érezni önmagukat. Ma sem volt ez másképp, mindenki jól érezte magát.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!