Képgalériával frissítve - Hattyú bál Balatonalmádiban - videó

balaton.vehir.hu Forrás: oboltv.hu 2016. 06. 22. 00:38

A hattyú a Balaton gyönyörű madara. Elegáns, kecses, csodaszép. Nélküle a tó nem lenne ugyanaz. A Hattyú bál nélkül Balatonalmádi sem – állítják a szervezők.

Szeretnék, ha ez a bál a városi összefogás szimbóluma lenne, ahol mindenki közösen dolgozik egy célért: Balatonalmádiért – hangzott el a Hattyú bál szombat esti megnyitóján.

 

Hattyú bál volt Almádiban
Hét év kihagyás után újra megrendezték a város régi szezonnyitó jótékonysági eseményét, a Hattyú bált. A szervező Almádiért Közalapítvány a bevételt az Új Almádi Újság kiadására és a Balaton Játékpont fejlesztésére szánja.
Már a kísérőrendezvények iránt is nagy volt az érdeklődés, a hagyományos felvonuláson lovas huszárok, lovas hintó, fúvószenekar, népi táncosok és csodaszép báli ruhákba öltözött hölgyek, urak vettek részt. A Városház téren megtartott színpadi műsor keretében felléptek a két helyi általános iskola diákjai és koncertet adott a Várpalotai Bányász Fúvószenekar.
A Pannónia Kulturális Központ teljesen átalakult a kivételes alkalomra, a szervezők meseszép dekorációt álmodtak meg, a teremre szinte rá sem lehetett ismerni. Hófehér selyemmel borított, zöld masnis székek, a körasztalokon cirádás névkártya a menüvel, hófehér orchideák csipkeszerű kaspókban, elegancia és kifinomult báj jellemezte a helyszín berendezését.
Dudás Zsolt, a szervező alapítvány elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a bál a városi összefogás jelképe, hiszen közös feladatunk tenni Almádi jövőjéért. Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, a rendezvény védnökeként örömét fejezte ki a régi hagyomány újjáélesztése miatt és sok sikert kívánt a folytatáshoz.
A bálozó közönséget először Silye Kata és Dergez Márk varázslatos keringője, majd Káplán György énekművész, Ihász Irén művésztanár és Németh Anna zongoraművész színvonalas műsora szórakoztatta. A nem mindennapi menü 3 féle választékot tartalmazott, a vendégek többet között füstölt lazacot, kacsamájat, pácolt sertésszűzet valamit könnyű desszerteket fogyasztottak.
Az est további részében ország egyik legnépszerűbb party zenekara, az almádi kötődésű Sunny Dance Band szórakoztatta a báli közönséget. A tombolán több mint negyven értékes tárgyjutalom került kisorsolásra, a fődíj Veszeli Lajos festőművész egy rendkívül értékes alkotása volt.
Juhászné Vincze Eszter

 

Fotók: Gaál Ildikó, Szögedi Miklós, Godzsa Zoárd, Simon Tibor és Dér András

A képgaléria ITT tekinthető meg!

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!