Alakuló ülés Balatonalmádiban (Képgalériával)

balaton.vehir.hu 2014. 10. 21. 20:57

2014. október 21-én, kedden este tartották Balatonalmádiban az újonnan megválasztott képviselő-testület alakuló ülését.

A napirendi pontoknak megfelelően Fábián László a Helyi Választási bizottság elnöke ismertette az október 12-i eredményeket. A település polgárai 1526 érvényes szavazatot adta le Keszey Jánosra, aki így a harmadik ciklusát kezdheti meg. A képviselő testületbe 8 fő kerülhetett: dr. Dávid Gyula Tibor, Pandur Ferenc, Boros László, Dér András, dr. Kutics Károly, Bálint Sándor, Szakál Balázs Dániel és dr. Walter Rózsa.
A képviselői és a polgármesteri eskütételt követően Keszey János köszönetet mondott a választási bizottságnak, a hivatal dolgozóinak, a szavazóknak, dr. Kontrát Károlynak, a térség országgyűlési képviselőjének eddigi támogatásáért a település érdekében. Hozzátette, hogy a következő öt évben is nyitva áll ajtaja minden jó szándékú és építő javaslat előtt. Az elért sikert az elmúlt négy év sikereses munkájának tudhatjuk be – fogalmazott.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg

Majd ismertette a következő öt évben elvégzendő teendőket, célkitűzéseket, amelyek többek között: munkahelyteremtés, bölcsőde és óvoda létrehozása, oktatás fejlesztése, az egészségügyi szolgáltatások kiszélesítése, a kulturális lehetőségek mind szélesebb kiaknázása, a civil szervezetekkel még szorosabb együttműködés, infrastrukturális fejlesztések a településen, új sportlétesítmények a városban (Vörösberényben), energiatakarékos, energetikai fejlesztések, strandok fejlesztése, a Budatava strand rehabilitációja, és nem utolsó sorban a város ingatlanvagyonával történő hatékony gazdálkodás, többek között a Kolostor és a Magtár épületeinek ingyenes átvétele az államtól. A fejlesztésekhez szükséges önrésszel rendelkezik a város, már csak a pályázatok megjelenésére várunk – fogalmazott.
Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő gratulált a város megválasztott elöljáróinak, és egyúttal biztosította a település képviselőit, hogy országgyűlési képviselőként mindent megtesz azért, hogy segítse balatonalmádi fejlődését.
Az ünnepséget követően az első, alakuló ülés során a testület egyöntetű szavazattal Bálint Sándort újra alpolgármesterré választotta.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!