Nem adják fel az újrakezdés érdekében

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Nemzet 2021. 03. 01. 06:48

Szembeszállnának a mutálódott járvánnyal a balatoni önkormányzatok vezetői, akik nem mondanak le a térség tradicionális rendezvényeiről, sőt egy ötletes kezdeményezéssel is szeretnék felhívni a figyelmet a tó szépségeire - Írja Gulyás J. Attila a MagyarNemzet.hu oldalon.

A tóparti önkormányzatok érdekeit képviselő Balatoni Szövetség legutóbbi, online tartott elnökségi ülésén a balatoni településvezetők egyhangúan foglaltak állást az idei folytatás mellett, vagyis a balatoni turizmus újrakezdésének érdekében.

A tervezett nyári menetrend szerint a szövetség csatlakozik a június 5-i Balaton napja programsorozathoz, és megtartják a múlt évben elmaradt borversenyt, illetve meghirdetik a strandokat minősítő Kékhullám-zászló pályázatot.

Szeptember közepén pedig a tervek szerint nyeregbe pattannak a tóparti települések polgármesterei, és a társzervezetek vezetőivel együtt körbebiciklizik a Balatont, hogy felhívják a figyelmet a régió értékeire a kerékpáros turizmus népszerűsítésével.

A szövetség arról is tájékoztatott, hogy májusban átadják a díjakat az év legszebb balatoni háza, középülete című pályázat dobogósainak.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!