Elindult a 2021-es balatoni horgászjegyek értékesítése

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu 2021. 01. 14. 10:47

Elérhetőek a 2021. évre kiállított balatoni területi horgászjegyek: a megszokott területi jegy értékesítési helyek mellett a horgaszjegy.hu oldalon online is megvásárolhatóak, azonban csak 2021. évre kiadott állami jegy birtokában - Tájékoztat honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

 A 2020. évre kiadott állami jegyekkel január 31-ig még lehet időszaki jegyeket váltani, de csak az értékesítési helyeken,  személyesen. 

Jelentős változások a horgászjegyekkel kapcsolatban

A 2021. évre vásárolt balatoni területi jegyeket a horgász nem köteles kinyomtatva magánál tartani a horgászat során. A halőri ellenőrzéskor elegendő az állami jegyet és fogási naplót, valamint a horgászkártyát felmutatni. A halőr a horgászkártya szám alapján azonosítja a horgászt és az online rendszerben megtekinti, hogy milyen területi jegyekkel rendelkezik. A fogási napló vezetésére természetesen továbbra is az eddigiekkel egyező módon ügyelni kell.

Az idén bevezetésre került HORINFO jegyértékesítő program külön dokumentumként generál egy kb. fél oldal terjedelmű területi jegyet, valamint ehhez mellékletként egy legfeljebb 2 oldal terjedelmű horgászrendi kivonatot (erről bővebben írtunk ebben a cikkünkben). Minden egyes területi jegyhez kapcsolódó horgászrendi kivonatot feltöltöttünk honlapunkra, amelyeket ezen a linken lehet megtekinteni, vagy letölteni. A horgászrendi kivonatokban csak az adott jegyet váltó horgászra vonatkozó horgászrendi pontokat tüntettük fel.

A horgász a saját HORINFO profiljában egyébként bármikor megtekintheti vásárolt területi jegyeit és a hozzájuk kapcsolódó horgászrendeket, azokat igénye esetén utólag is kinyomtathatja.

De természetesen a személyes vásárlás során, amennyiben a horgász kéri, a jegyértékesítőnek kötelessége kinyomtatni a jegyet és a horgászrendi kivonatot is.

A horgásznak továbbra is kötelessége még a horgászat előtt megismerni és a horgászat során betartani a Balatoni Horgászrendet függetlenül attól, hogy kérte-e annak kinyomtatását. Tehát az egyes szabályok be nem tartása esetén nem lehet mentség az, hogy "nem volt nálam a horgászrend".

Javasoljuk, hogy mielőtt jegyet vásárolni indulnak, telefonon tájékozódjanak a jegyértékesítő helyekről,  mivel az egyes értékesítők rögzítése folyamatosan zajlik a rendszerben, illetve az év eleji nyitva tartás a megszokottól eltérő lehet.

Bármely további kérdés esetén ügyfélszolgálatunk szívesen áll a horgászok rendelkezésére: https://balatonihal.hu/Cegunkrol/Elerhetosegek

Forrás: balatonihal.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!