Balaton: változtak az utazási feltételek a hajókon és a kompokon

balaton.vehir.hu Forrás: bahart.hu 2020. 09. 26. 21:55

A járványügyi helyzet alakulása, illetve a hatályban lévő kormányrendelet alapján a BAHART személyhajókon és kompokon kiegészítő utazási feltételek kerültek bevezetésre.

Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy a járványügyi helyzet alakulása, illetve a hatályban lévő kormányrendelet alapján a BAHART személyhajókon alábbi kiegészítő utazási feltételek kerültek bevezetésre: 

  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a hajók fedélzetén (a zárt és nyitott utasterekben egyaránt) – a 6. életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) folyamatos viselése az utazás alatt. A kellemetlenségek elkerülése céljából arra kérjük az utasokat, hogy a maszk beszerzéséről mindenki előzetesen maga gondoskodjon, mivel maszkot a pénztárakban nem árusítunk. A hajóra történő felszálláskor kötelező a maszk bemutatása, függetlenül attól, hogy a hajó zárt vagy nyitott fedélzetén kíván utazni az utas. Maszk hiányában a hajós személyzet a hajóra történő felszállást megtagadja.  
  • Azt az utast, aki a hajón nem az előírásoknak megfelelően viseli maszkját, a hajó személyzete felszólítja a helyes használatra. Amennyiben az utas a felszólításnak nem tesz eleget, úgy BAHART az érintett utast a hatályos Díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból ki is zárhatja. Szükség esetén Társaságunk rendőri intézkedést is kezdeményezhet.
  • A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy az ajánlott, egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a hajók fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be.
  • Kérjük, mellőzzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek megváltásakor használják (érintős) bankkártyájukat.
  • A BAHART személyhajózási szolgáltatásait a járványügyi helyzetben és ahhoz kapcsolódó korlátozó intézkedések mentén minden utas saját felelősségére veszi igénybe, az utazással összefüggésbe hozható esetleges megbetegedésekért a BAHART felelősséget nem vállal.

 

Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy a járványügyi helyzet alakulása, illetve a hatályban lévő kormányrendelet alapján a BAHART kompokon alábbi kiegészítő utazási feltételek kerültek bevezetésre: 

  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén (a zárt és nyitott utasterekben egyaránt) – a 6. életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) viselése. A kellemetlenségek elkerülése céljából arra kérjük az utasokat, hogy a maszk beszerzéséről mindenki előzetesen maga gondoskodjon, mivel maszkot a pénztárakban nem árusítunk.
  • Javasoljuk, hogy a kompot igénybe vevő utasaink az utazás alatt ne szálljanak ki a gépjárműveikből!
  • Azt az utast, aki a komp fedélzetén nem az előírásoknak megfelelően viseli maszkját, a hajó személyzete felszólítja a helyes használatra. Amennyiben az utas a felszólításnak nem tesz eleget, úgy BAHART az érintett utast a hatályos Díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból ki is zárhatja. Szükség esetén Társaságunk rendőri intézkedést is kezdeményezhet.
  • A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy az ajánlott, egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a kompok fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be.
  • Továbbra is kérjük, hogy mellőzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat!

Kérjük utasaink megértését és együttműködését! Vigyázzunk egymásra!

bahart.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!