Éles csata a dobogóért a 70es cirkálóknál

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2020. 09. 12. 10:34

Hihetetlenül éles csata zajlik a bajnoki címért a 70es cirkálók Ábrahámhegyen rendezett bajnokságán. Két nap és hat futam után egyetlen pont különbséggel áll az első három helyezett hajó: az Anna, az Irokéz és a Pannónia.

 

Pénteken a verseny újabb három futammal folytatódott. A reggel felépülő keleties szélben Náray Vilmos versenyvezető az előre kitűzött 10 órás időpontban indította az első futamot. Fantasztikus, szinte tengeri körülmények között, 12-14 csomós szélben vágtak neki a hajók a közel három kilométeres cirkálószakasznak. A szél fokozatosan gyengült, a második futamot 8-9 csomós, a harmadikat - pedig több módosítással egy egyre jobban „összehúzott” pályán - 4,5-5 csomós szélben sikerült megrendezni.

Az első két futamon a Pannónia (kormányos: Jordán Balázs) bizonyult a legjobbnak, a harmadikat az Anna nyerte. Összetettben az Anna (Fehéri Gábor) és az Irokéz (Pajor Zsolt) holtversenyben áll az első helyen, egy ponttal lemaradva követi őket a Pannónia.

Este Pajor Zsolt a teljes flottát egy fantasztikus vacsorára látta vendégül: volt tehát lehetőség megbeszélni a vízen történteket, és persze sok mást is.

Köszönet Zsoltnak és a TVSK ábrahámhegyi szervező csapatának. Folytatás szombaton, az utolsó lehetséges rajtidőpont pedig vasárnap 13.00 óra.

Fotó: Tósoky Andrea


Csatolt fájlok:

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!