Kedves Szigligetiek és Szigligetért aggódók!

balaton.vehir.hu Forrás: szigliget.hu 2020. 08. 02. 11:57

Úgy gondolom, jogos igény a lakosság részéről, hogy szeretnék megtudni lemondásunk okát-okait.- Fogalmaz Balassa Balázs Szigliget polgármestere a Balaton-parti település honlapján.

 Kérem fogadják el, hogy most még mindig nincs itt az ideje. Az elmúlt egy hét is igazolta ezt, hisz a kiváltó okok közül már volt olyan, mely tekintetében voltak pozitív változások.

Fontos leszögeznünk, hogy a képviselő-testület egyhangúlag döntött a „felállás” mellett. Itt szeretném megköszönni a képviselő-testületi tagok áldozatkészségét, hisz nem önös, hanem a település érdekében hozták meg döntésüket.

Bizonyos vállalkozókkal, befektetőkkel szemben úgy érezzük védtelenek vagyunk. Úgy látjuk ezeket a folyamatokat településvezetőként már nem tudjuk megállítani, így a testület a lemondásával szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a veszélyekre.

Mi nem a pozícióért lettünk településvezetők, nekünk küldetésünk a falu értékeinek megőrzése.

Szeretném kérni az ellenzéket, hogy ne próbáljanak bennünket eszközül felhasználni politikai csatározásokra. Ez nem politikai kérdés.

Számunkra csak egy a fontos, szeretett településünk jövője.

Ugyancsak kérem a sajtó képviselőit, ne bocsátkozzanak találgatásokba.

Kérek mindenkit, ne kezdeményezzenek demonstrációt, tüntetéseket, ahogy ezt többen jelezték. Csak egy kérésünk van, legyünk résen és vigyázzunk a jövő nemzedékének örökségére!

Balassa Balázs
polgármester

 

 

Forás: szigliget.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!