Összehangolt rendőri jelenlét a Balaton északi partján

balaton.vehir.hu Forrás: police.hu Fotó: police.hu 2020. 06. 28. 11:03

A balatonalmádi, a balatonfüredi és a tapolcai rendőrkapitányságok illetékességi területein hajtottak végre fokozott ellenőrzést a Veszprém megyei rendőrök és a Készenléti Rendőrség munkatársai - íra a police.hu

 

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján elrendelt fokozott ellenőrzést végeztek a rendőrök 2020. június 26-án 14 órától 2020. június 27-én 2 óráig a balatonalmádi, a balatonfüredi és a tapolcai rendőrkapitányságok illetékességi területein. Az akció célja az érintett területeken belüli koncentrált bűnügyi és közlekedésrendészeti ellenőrzés volt, melyben közel 40 rendőr vett részt.

A rendőrök mintegy 1057 magyar és 13 külföldi hatósági jelzésű járművet ellenőriztek és több mint 200 sofőrnél alkalmaztak alkoholszondát, büntetőeljárás két járművezetővel szemben indult, további két sofőrnek közigazgatási bírságot szabtak ki az intézkedő járőrök a mért értéknek megfelelően.

A jármű nem megfelelő műszaki állapota és egyéb kisebb fokú közlekedési szabálysértések miatt 4 feljelentés készült, 22 közlekedőnek helyszíni bírságot szabtak ki. A biztonsági öv használatát 7 személy mulasztotta el, 2 sofőr pedig túllépte a megengedett sebességhatárt, velük szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek a járőrök.

A fokozott ellenőrzés a jövőben is folytatódik.

...hogy mindenki hazaérjen!

A képgaléria a police.hu oldalán tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!