A Balaton öreg vándora

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu 2020. 05. 27. 14:41

Balatonfenyves-Balatonberény-Alsóörs-Balatonakarattya-Balatongyörök-Balatonföldvár. Az elmúlt három évben sorrendben ezeken a helyszíneken akadt horogra az a gyönyörű balatoni ponty, amelyet legutóbb hétfőn (05.25-én) fogott meg Takács Edvárd horgásztársunk a földvári mólón - számol be a nem mindennapi halfogásról a balatonihal.hu

 

Edvárd csak néhány órás "rapid" pecára készült a frontos időjárásban, amikor dobós módszerrel bevetette végszerelékét, amelyen 2 szem kagylós kukoricát kínált fel, egy hungarocell golyóval kikönnyítve. A továbbiakban idézzük beszámolóját:

"A tegnapi nap folyamán, a zord időjárás ellenére  is elindultam egy pár órás pecára Balatonföldvárra.  A kitartásom meghozta gyümölcsét: este negyed 9 felé jött a kapás. Majdnem egy órás harc után sikerült partra emelni ezt a gyönyörű pontyot! Nagyon szépen köszönöm a segítséget F. Zsuzsannának és párjának, nélkülük nem sikerült volna! A hal 30,5 kg volt a mérlegelésnél."

Horgásztársunk nem jelentette be a rendkívüli halat, mert nem vitt magával pontyzsákot amiben betárolhatná fogását, ugyanis eredendően C&R horgászatra készült. (A 20 kg feletti halak bejelentési kötelezettsége csak a behúzós horgászokra vonatkozik.) Így Társaságunk képviselője útján nem tudta a helyszínen hitelesíteni a mérlegelés eredményét. A közösségi médiában néhányan megkérdőjelezték a mérlegelés pontosságát. Látva a halról készült fotókat és videót, valamint ismerve a hal életútját, (a testi jegyei alapján egyértelműen beazonosítható) azonban reálisnak tartjuk, hogy testtömege 30 kg közelében van, vagy azt akár meg is haladhatja. Bízunk benne, hogy hamarosan újra kézbe kerül, mert egy potenciális balatoni abszolút rekorderről lehet szó!

További fotók: balatonihal.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!