„Csoda, hogy reménykedünk?” – Nem marad el a Klassz a parton fesztivál

balaton.vehir.hu Forrás: fidelio.hu/Csabai Máté 2020. 05. 13. 08:17

Talán a nyár végén már szabadabban mozoghatunk, ezért nem törlik az idei fesztivált a Klassz a parton szervezői. Érdi Szabó Márta természetesen hangsúlyozza: első a biztonsági előírások betartása. De szoros második a zene - fogalmazott Érdi Szabó Márta a fidelio.hu honlapján megjelent interjúban.

 A kérdés, ami a legtöbbeket érdekelheti: lesz fesztivál?

A megváltozott körülmények ellenére is szeretnénk megrendezni, mert évről évre tapasztaljuk, hogy határtalan lelkesedéssel várnak bennünket – most már hatodik éve – az északi parton. Július utolsó napjaiban indultunk volna Tihanyban és Balatonfüreden, augusztus elején Balatonalmádiban és Keszthelyen, és még számos apró településen a nyár utolsó napjaiban. Így aztán gondolom érthető, milyen izgalommal várjuk a híreket, amelyek napról napra egyre jobbak. Titokban abban reménykedünk, hátha korábban elindulhatnak majd az ötszáz főnél kisebb létszámot vonzó fesztiválok.

Érdi Tamás és Balog József zongoraművészek 2019-es koncertje Balatonalmádiban

(Fotó: balaton.vehir.hu)

Ha augusztus végén újraindul az élet, az is megeshet, hogy egyszerre lesz bor- és pálinkafesztivál, jazznapok és még sok minden. Nem lesz túl nagy tömeg a Balatonnál?

Természetesen messzemenően alkalmazkodunk a kormányrendelet által meghatározott egészségügyi szabályokhoz, mert ennél nincs fontosabb. De valóban nehéz lesz ennyi mindent belezsúfolni ebbe a két hétbe, ebben az esetben nekünk is számtalan produkciót le kell mondanunk, és az is igaz, hogy nem kifejezetten a klasszikus háttérzenét igénylik ezek borfesztiválok.

2018Marta_Tamas-155900.jpg

Érdi Tamás és Érdi Szabó Márta (Fotó/Forrás: Érdi-Harmos Réka)

Pedig évről-évre sikere van a klasszikus zenei koncerteknek, afféle fehér holló vagytok a vízpartoknál.

Igen, nagy a türelmetlenség mindenkiben. Nemcsak a művészekben, hanem a koncerteket váró közönségben is. Ha valamikor szükség volt erre a léleknyugtató klasszikus zenére, akkor ennek most van itt az ideje. Ezért reménykedünk, hátha korábban is elkezdhetjük, mert nagyon hosszú volt ez a karantén, amit igazán fegyelmezetten viseltek az emberek nemcsak Budapesten, hanem vidéken is. És ha továbbra is megmaradnak a jó hírek, talán előbb zöld utat kapnak a kisebb létszámot vonzó fesztiválok is. Biztató, hogy a strandok, játszóterek megnyitnak, éttermek teraszán lehet ebédelni, azt hallhattuk a kormányinfón, hogy karnyújtásnyira van a belföldi turizmus újraindítása, csoda, hogy reménykedünk?

Hogyan lehet figyelni a kötelező távolságtartásra?

A mi koncertjeink hatalmas térben szólnak, nagyobb távolságokban hallgathatják az emberek, sőt a székeket is kellő távolságokban tudjuk elhelyezni,

van hely a partokon, s a létszámra is tudunk vigyázni. Mivel a négy legfontosabb város évek óta kitartóan támogat bennünket, folyamatos egyeztetésekkel rendszeres kapcsolatban vagyunk, együtt tervezünk, együtt reménykedünk a polgármesterekkel.

További rézletek ITT olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!