Red Bull Air Race - Matt Hall győzött Zamárdiban, Sonka vezet összetettben

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2019. 07. 14. 18:35

Zamárdi, 2019. július 14., vasárnap (MTI) - Az ausztrál Matt Hall nyerte a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő versenysorozat magyarországi futamát vasárnap Zamárdiban. A címvédő cseh Martin Sonka negyedik lett, és ezzel átvette a vezetést az összetettben.

 A 47 éves Hall a hétvége során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, miközben a 41 esztendős Sonka - bár kiválóan repült szombaton és vasárnap is - a legjobb négy pilóta részvételével rendezett fináléban nagyot hibázott, elütötte az egyik kapu pilonját, ezért három másodperces időbüntetést kapott.

    Sonka így csak negyedik lett, Hall mögött a brit Ben Murphy végzett a második, a kanadai Pete McLeod pedig a harmadik helyen.
    Mivel az összetettben eddig vezető japán Muroja Josihide csak két pontot szerzett Zamárdiban, Sonka az élre állt a pontversenyben 65 ponttal. Hall (61 pont) a második, Muroja (55) a harmadik.
    A Red Bull Air Race idei, egyben a versenysorozat történetének utolsó versenyét Japánban rendezik szeptember elején. A névadó főszponzor május végén jelentette be, hogy a 2019-es lesz a Red Bull Air Race történetének záróidénye.

A győztes ausztrál Matt Hall a Red Bull Air Race magyarországi futamának sajtótájékoztatóján Zamárdiban 2019. július 14-én. MTI/Lakatos Péter

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!