Ilyen még nem volt! - Vespa Világtalálkozó Zánkán

balaton.vehir.hu Forrás: Budavári Dóra 2019. 05. 26. 15:24

A magyar Vespások történelmet írnak: először nálunk rendezik meg Európa keleti részében az éves Vespa „gatheringet”, mely angolul Vespa World Days névre hallgat. Ez az a pár nap az évben, amikor a világ minden tájáról egybegyűlnek a Vespa rajongói, hogy együtt éltessék az életérzést. Több tucat országból, több ezren érkeznek akár több ezer kilométert utazva Vespákkal, amelyeknek szeretete a legkülönbözőbb korú, világnézetű embereket is barátokká kovácsolja.

 

Volt olyan találkozó, ahol több tízezren gyűltek össze. Nem kevesen Olaszországból, Oroszországból, Németországból, vagy épp Angliából robogóznak idén a Balaton partjára, Zánkára, vagy jövőre a következő helyszínre, Indonéziába. Őrület? Kicsit. Életérzés? Nagyon. A magyar találkozó védnöke egy igazi „Vespás” olasz, Gianni, akinek a garázsában nem is csak egy robogó várakozik bevetésre.

 

„Dolce vita” – fogalmaz Gianni egy Vespán ülve, mikor arról kérdezzük, mit is jelent neki a robogó. „Abszolút identitás, egy szelet Olaszország, különlegesség, történelem, történet. Számomra egy darab otthon. Kávé, pizza, rózsaszín sportújság, Vespa: ezek olyan apróságok, amik egy olaszt boldoggá tesznek!” – mondja.

Sokan a világtalálkozóra régi modellekkel jönnek, nem csoda, hogy a Vespa Múzem, vagy a Vespa Felvonulás iránt hatalmas az érdeklődés, és nem csak a Vespások körében. A magyar találkozóra is várnak minden érdeklődőt, motorral 8000 a napijegy, a sétálójegy 5000 forint lesz.


Vespa Klub Magyarország https://www.facebook.com/VespaHUN/

Vespa Wold Days 2019 https://www.facebook.com/events/752092608493049/

INFÓK: https://vespaworlddays2019.hu/hu/
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!