A magyarok több mint 60 százaléka tervez nyaralást az idén

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2019. 05. 21. 13:09

Az idén a magyarok 62 százaléka tervez nyaralást, a legtöbben (35 százalék) július második, valamint augusztus első felében (22 százalék), miközben 11 százalék azok aránya, akik sosem utaznak el kikapcsolódni egy kutatás szerint.

  A hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából a 18-59 éves korosztály körében végzett országos reprezentatív kutatás, az MTI-vel kedden közölt eredményei alapján: a legtöbben (39 százalék) évente egyszer mennek pihenni, de csaknem ugyanennyien (38 százalék) évente többször is. A válaszadók közel 6 százaléka négy-öt évente vagy ennél ritkábban üdül.

    Az idei tervezett üdülés helyszínére vonatkozó kérdésre 32 százalék kizárólag belföldi célpontot, 26 százalék pedig csak külföldi úti célt jelölt meg, 4 százalék mindkettőt.
    Magyarországon a legkedveltebb régió a Balaton környéke 21 százalékkal, ezt követi Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország és Dél-Dunántúl.
    A felmérés kitért a belföldi szállodaválasztás fontos szempontjaira is. Ezek közül a válaszadók 51 százaléka a kirándulási lehetőségeket jelölte meg. A barátságos kiszolgálást a válaszadók 50 százaléka, a bőséges és egészséges ételkínálatot 41 százaléka sorolta ide, míg a többgenerációs programlehetőséget 36,4 százalék, a minőségi wellness szolgáltatást 30,6 százalék és a szabadtéri élményfürdőt 26,8 százalék említette.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!