A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője: Rick Astley

balaton.vehir.hu Forrás: Naszály György, Szegő Hanna 2019. 05. 13. 22:17

A ’80-as évek szupersztárja, a Never Gonna Give You Up gigasláger énekese érkezik hozzánk nyáron Paloznakra, a Jazzpiknikre. Rick Astley újabb reneszánszát éli, legfrissebb, 2018-ban megjelent Beautiful Life című albuma sikeres visszatérést hozott számára.

 Alighanem mindenki emlékszik a Never Gonna Give You Up című slágerre és előadójára, Rick Astley-re, akiért lányok (és anyák) milliói rajongtak. A nyolcvanas évek életérzéséhez úgy tartozott hozzá ez a dal, mint a farmerdzseki vagy a melírozott tincsek. Astley bekerült a Guinness Rekordok könyvébe is, mivel ő lett az első férfi szólista, akinek az első nyolc kislemeze mind a toplista tetejére került. A hirtelen jött siker után hamar, mindössze 27 évesen döntött úgy, hogy visszavonul és idejét a családjának szenteli.

Két évtizeddel azután, hogy először berobbant a zenei világba, ismét visszatért: a 2000-es években válogatás-albumokkal jelentkezett, majd az MTV Europe Music Awards-on 2008-ban Minden Idők Legjobb Előadója díjjal jutalmazták. 2016-ban UK Top 1 helyezést ért el a születésnapját ünneplő 50 című albuma, amely hosszú időn keresztül vezette a brit albumeladási listákat és 12 milliós megtekintést ért el YouTube-on. 2018-ban ismét új albummal jelentkezett, a Beautiful Life tizenkét számát egytől egyig maga Astley írta, hangszerelte és játszotta fel.

Idén a magyar közönség is ízelítőt kap az örök sztár megújult stílusának varázsából: augusztus 3-án, szombaton Rick Astley kifinomult soul hangzását élvezhetik a rajongók a Paloznaki Jazzpiknik keretében!

Tehát a Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadának fellépői sora; augusztus 1-jén, csütörtökön a The Jacksons jegyzi a nyitóeseményt, őt követi a Peet Project. Augusztus 2-án, pénteken a The Brand New Heavies, Little G Weevil és a Silhouette & Vinx varázsolja el a közönséget, majd a szombati záróesten, augusztus 3-án Rick Astley, Maceo Parker és Adani&Wolf lép színpadra.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!