Balaton: Véget ért az V. IBCC

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu Fotó: balatonihal.hu 2019. 04. 22. 11:14

Véget ért az V. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa. Kifogástalan idő, kemény küzdelem, sok meglepetés jellemezte a verseny 140 óráját, mely idő alatt 2988 darab öt kilogramm feletti pontyot fogtak ki a csapatok, ez adta ki a 26 418 kilogrammos összfogást. Az első három helyezett csapat 1627 kilogrammal járult hozzá a végeredményhez. A verseny legnagyobb kifogott hala 26 kilogrammot nyomott és Alsóörsnél mérlegelték.

 

Változatos verseny, rengeteg meglepetés és nagy küzdelem a dobogó legfelső fokáért. A várakozásoknak megfelelően sok 20+-os példány és számtalan 15 kg feletti. Az időjárásra nem lehetett panasz, a verseny második napjától fokozatosan melegedett az idő, ami meg is dobta a fogások ütemét.

Összességében elmondható, hogy az idei egy kiegyenlített verseny volt, de számtalan fordulatot hozott. Mindhárom medencéből beleszóltak a csapatok a végeredmény alakulásába, de a verseny végére is tartogatott meglepetést Fortuna. Az Ábrahámhegyen horgászó Dan Draguloiu Team végig vezette a versenyt, de a végén lecsúsztak a dobogó 3. fokára. A második helyre erőteljes hajrával feljött a GMF Navitas Hungary csapata, a srácok a balatonszentgyörgyi erőben pecáztak hatalmasat. Fokozatosan javuló teljesítménnyel nyerte meg a versenyt a Deepex Lithuania litván csapat a badacsonyörsi kempingben, a legnagyobb haluk egy 16+os volt.

Forrás, képgaléria, további részletek a balatonihal.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!