Már 600 000 forintnál tart a Laposa Birtok és a Magyar Vöröskereszt véradás kampánya

balaton.vehir.hu Forrás: Budavári Dóra 2019. 04. 17. 15:40

A Laposa Birtok és a Magyar Vöröskereszt együttműködése már több évre nyúlik vissza. Balatoni pincészetként a Laposa család mindig fontosnak tartotta a véradás népszerűsítését - nyáron ugyanis csökken a véradási kedv, az emberek szabadságra mennek.

 A nyári időszak szervezési nehézségeit egy kampánnyal próbálta a  Magyar Vöröskereszt megoldani, valamint új véradópontokat, helyszíneket kutat fel annak érdekében, hogy ezalatt az időszak alatt is elérje a véradókat.

Laposa Zsófia

„Tavaly szintet lépett az együttműködésünk" - mesélte Laposa Zsófia, a Laposa Birtok borásza.  „A véradás és annak motiválása számunkra családilag különösen fontos, hiszen mi is voltunk már szükséghelyzetben. Többek között ezért fűztük szorosabbra 2018-ban a Magyar Vöröskereszttel való együttműködésünket. A 2017-es évjáratú Badacsonyi Kéknyelű borunk minden palackjából 100 forinttal támogatjuk a véradási kampányt, a toborzási tevékenységet. A vásárlással minden fogyasztó hozzájárul a jó ügyhöz. Büszkék vagyunk rá, hogy a kampány jelenlegi részeredménye már 600 000 forint" - mondta Laposa Zsófia.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!