Hírek a hídról

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2019. 04. 08. 20:14

Mi sem bizonyítja jobban a szezon közeledtét, hogy márciusban publikáltuk az idei végleges versenynaptárat. Így az idén összesen 183 bejelentett versenyre kerül sor, továbbá eldőlt az is, hogy az ifjúsági osztályokban kik lesznek a válogatott tagjai - tájékoztat a Magyar Vitorlás Szövetség.

 Márciusban is számos jó hírről számolhattunk be. Kopár István ugyanis harmadszor kerülte meg a Földet. A magyar hajós tavaly július 1-én vágott neki a 30 ezer tengeri mérföldes földkerülő útnak a 35 lábas Puffin fedélzetén, majd kikötés és külső segítség nélkül, 263 nap alatt teljesítette az eredeti Golden Globe Race (GGR) 50. évfordulója alkalmából megrendezett regattát. A Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) sporthajós kategóriában pedig Cittel Lajosnak adta a "Magyar Hajózásért Érdemérmet".

 

Áprilisban is van kiért izgulnunk, ugyanis kilenc magyar egység állt rajthoz az április elsején kezdődött futamokon Palma de Mallorcán az európai versenyszezon első nagy versenyén, a Trofeo Princesa Sofián.

Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy az MVSz és az ORC között tavaly létrejött megállapodásnak köszönhetően lényegesen egyszerűsödött a regisztráció. Az ORC-felméréseket Szeremley László és Toronyi Bence végzik. Reméljük, hogy egyre több hajós csatlakozik az ORC-sek táborához, ezért tettünk is egy fontos lépést: minden idei MVSz-es túraverseny ORC-ben is meg lesz hirdetve.

Szintén fontos, a személyi jövedelemadó 1 százalékával az idén is támogathatjátok az MVSz-t. A hajóbiztosításokat pedig ellenőrizzétek, az idei értékhatár-emelés miatt! Arra is felhívtuk a figyelmet, hogy márciustól július közepéig Balatonvilágosnál, Tihanynál, Fonyódnál és Balatonfűzfőnél is haltelepítés lesz, az érintett zónákban fokozott figyelemmel kell hajózni.

A tavalyi év után ismét a vitorlázók véleményetekre voltunk kíváncsiak, a versenyszervezéssel és a szövetség munkájával kapcsolatos kérdések mellett ezúttal hangsúlyosan szerepeltek a felmérésben a balatoni túrázással, kikötőhelyi szolgáltatásokkal kapcsolatos vélemények is. Köszönöm, hogy ennyien kitöltöttétek és ezzel is segítitek a munkánkat!

Jó szelet!
Holczhauser András

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!