Balaton: 2019-ben sem lesz pontytilalom!

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu 2019. 03. 17. 20:57

Feloldotta a ponty fajlagos tilalmi idejét a Somogy Megyei Kormányhivatal, így májusban is megtartható a horogra akadt ponty a Balatonon. Nem vonatkozik a feloldás a Keleti-Bozót-csatornára, a Nyugati-övcsatornára és a Kis-Balatonra - tájékoztatja a horgászokat a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. weboldalán.

 

Társaságunk idén is megkérte a Somogy Megyei Kormányhivataltól a ponty fajlagos tilalmi ideje alóli felmentést. A hivatal az SO-04H/FM/00600-6/2019. ügyiratszámú határozatban értesített bennünket a pozitív döntésről.

Felhívjuk azonban a Kedves Horgásztársak figyelmét, hogy a Balatoni Horgászrend 7. pontja értelmében április 15. és június 15. között a Keleti-Bozót-csatornán a Bambi hídtól és a Nyugati-övcsatornán a Kéthelyi hídtól délre eső szakaszon (beleértve a Cigány-, a Sári- és a Határ-külvíz-csatornákat is) általános horgászati tilalom van érvényben. Az említett szakaszokon a halgazdálkodási vízterületen és annak partján halfogásra alkalmas eszközzel tartózkodni TILOS! Az említett hidak és a két vízfolyás balatoni torkolata közé eső szakaszokon a fenti időszakban szabad horgászni, de pontyot és harcsát megtartani TILOS!

A korábbi évekhez hasonlóan a pontytilalom él a Kis-Balatonon is, itt az országosan elrendelt törvényi szabályozásnak megfelelően május 2. és május 31. között tilos megtartani a horogra akadó pontyokat. 

Forrás: balatonihal.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!